Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayali Bir Ekosistem

Hayali Bir Ekosistem

Martin Salfity, "Somewhere Perhaps" isimli kısa animasyonda doğadan ilham alarak fantastik bir dünya hayal ediyor.

Somewhere Perhaps, gerçek dünyadan izler taşıyan hayali bir dünyanın olabilecek en sevimli, en masalsı tasvirlerinden biri. Çoğunlukla sudaki yaşamla benzerlikler taşıyan filmde, gerçekliğin ötesine geçilmiş ve fantastik bir ekosistem yaratılmış.

Tasarım ve animasyon, yönetmen Martin Salfity’nin imzasını taşıyor. Kendisinin daha önce yer verdiğimiz çalışmalarına buradan göz atabilirsiniz. Masalsı varlıkları, çoğunlukla SideFX Houdini kullanılarak hayata geçirmiş. Nico Warschauer‘in hipnotik ses tasarımları ise bu varlıkların yaşadıkları ortamı ve hareketlerini en iyi şekilde tamamlamış.

İzlemesi keyifli dokular

Gerçek olanla kendi hayal ettikleri arasındaki kesişimleri keşfe çıkan Salfity, tanıdık ve yabancı özelliklerin esrarengiz bir karışımını yaratmış. Özellikle doku yaratma konusunda çok başarılı bir iş çıkarmış. Işık – gölge kullanımında da titizlikle çalışmış.

Martin Salfity, “Projenin arkasındaki fikir, kendi hayal gücümüzden oluşan fantastik bir dünyayı yaratmak; bir gün gerçekte veya rüyalarımızda karşılaşabileceğimiz makul yaratıkların sayısını genişletmektir” diyor.

Görsel: Vimeo