Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minecraft İçinde Yaratılan Miyazaki Dünyaları

Minecraft İçinde Yaratılan Miyazaki Dünyaları

Açık dünyası ve sonsuz hayal gücü sunan Minecraft bu kez Miyazaki'nin masalsı dünyalarına sahne oldu.

Küçükken deniz kenarına gidip kumdan kaleler, havuzlar ve binbir farklı yapılar inşa etmemiz; bir video oyun kategorisine de ilham verdi. Aynı düşünceyle geliştirilen video oyunlar içinde hayal gücümüz eşliğinde onlarca farklı şeyi inşa etmemizi sağlayan oyunlar da açık dünya ve sandbox olarak anılıyor. Minecraft da bu sınıfın en popüler ve geniş tabanlı örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Kişisel gelişim ve psikoloji üzerinde de büyük yansımaları olduğunu SXSW 2015’te gördüğümüz Minecraft bu kez Japon animasyon sinemasının en büyük yapım evlerinden Studio Ghibli‘nin ve Hayao Miyazaki‘nin masalsı dünyalarına kapılarını açtı. Minecraft oyuncusu Nico Pero, üzerinde yoğun emeklerinin bulunduğu dünyalar içinde Nausicaä of the Valley of the Wind, Princess Mononoke ve My Neighbor Totoro’daki Catbus’u yeniden canlandırmış.

Mecranın, platformun ve bağlamın değişmesiyle yeni bir dil kazabilen içeriklere örnek olarak Pero’nun yaptıklarını düşününce, bir Minecraft oyuncusu olarak bu dünyalardan birisine girip yakınlara ev yaparak güneşin doğuşunu Catbus manzarasına bakarak karşılamak geliyor insanın içinden.

Nausicaä of the Valley of the Wind

https://www.youtube.com/watch?v=4NdtNrzTM8k
Princess Mononoke;

Sahneyi hatırlamak istenler için;

Ve My Neighbor Totoro;

Görsel; Youtube