Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minecraft Topluluğu Mercan Kayalıklarını Yeniden İnşa Ediyor

Minecraft Topluluğu Mercan Kayalıklarını Yeniden İnşa Ediyor

Minecraft yeni genişleme paketi ile birlikte başlattığı Coral Crafters projesiyle, topluluğunu mercan kayalıklarının iyileştirmesi için harekete geçirdi.

Minecraft, yıllardır geniş bir hayran kitlesine sahip ilginç bir oyun. Düşük çözünürlüklü, basit arayüzü içerisinde oyuncular maceradan maceraya koşabiliyorlar. Şimdi ise Minecraft, Update Aquatic genişleme paketi ile su altına da el atıyor ve deniz altında küp küp deniz yaratıklarına alan açıyor. Ancak gerçek dünya oyunun dünyası gibi değil; burada denizler tehlike altında, kirlilik ve iklim değişikliği suda yaşayan canlıları tehdit ediyor, 2 milyon hayvan türünün yaşam alanı olan mercan kayalıkları yok oluyor. Peki Minecraft’in yeni paketi bu sorun için farkındalık amaçlı kullanılabilir mi?

Reklam ajansı 215 McCann, bu soruyla yola çıktı ve The Nature Conservancy kuruluşunun da desteğiyle Coral Crafters projesi doğdu. Coral Crafters projesi için Minecraft; topluluğunu Meksika’nın Cozumel sahillerindeki mercanların yeniden büyümesi için yardım etmeye çağırdı. Bunun için de oyun içi tasarımlara imza atan içerik üreticilerini mercan büyümesini destekleyen ve 5 misli hızlandıran BioRock teknolojisiyle üretilen gerçek heykeller tasarlamaya davet etti.

3 İçerik Üreticisinden 3 Farklı Yapı

Global Coral Reef Alliance’dan Professor Wolf Hilbertz ve Dr. Tom Goreau önderliğindeki proje için Minecraft video yaratıcıları Rabahrex, Logdotzip ve Stacyplays ile iş birliği yapıldı. Bu yaratıcılar kendi takipçileri ile birlikte üzerinde mercanların büyüyebileceği benzersiz yapılar tasarlayarak projeye destek verdiler. Logdotzip tarafından 3 farklı parça tasarlandı ve bunlardan biri topluluk tarafından seçilerek inşa edildi. StacyPlays ve hayranları bir başka tasarıma imza atarken Rabahrex önderliğindeki bir grup Meksikalı öğrenci de 3. yapıyı yarattılar. Cozumel civarında şnorkelle veya tüplü dalış yapanlar yapıları görme imkanı bulabiliyor.

İnisiyatif kapsamında 6 BioRock yapısı tayfunlar ve mercan beyazlatma nedeniyle mercan kayalıkları büyük ölçüde zarar gören Cozumel sularındaki yerini alacak. İçerik üreticilerinin toplulukla beraber ürettiği 3 yapının yanı sıra 3 adet de Minecraft dünyasından tanıdık karakterlerin öne çıkarılacağı yapı olacak.

Oyun İçi Mercan Bloklarının Sağladığı Bağış

8 Haziran’daki Dünya Okyanuslar Günü vesilesiyle başlayan projede Minecraft oyuncuları oyun içinde de mercan kayalıkları inşa etmeye davet etti. 2 gün içinde 10 milyon mercan bloğu yerleştirilirken bu Minecraft’ın The Nature Conservancy’nin Karayiplerdeki mercan kayalıklarını koruma çalışmalarına bağış yapmasını sağladı. Aynı zamanda oyunun Coral Crafters görünüm paketinden elde edilen gelirler de kuruluşa aktarıldı.

Künye:

Reklamveren: Minecraft
Reklam Ajansı: 215 McCann

Görsel: YouTube