Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İklim Savaşçıları Minecraft’ta

İklim Savaşçıları Minecraft’ta

Sigorta şirketi NRMA, çocukları doğal afetler konusunda eğitmek amacıyla Minecraft dünyasında etkileşimli bir kampanya başlattı.

Avustralya’da 2019 yaz aylarında başlayan ve 2020 yılına kadar tam 240 gün boyunca süren orman yangıları bölgede büyük bir tahribat oluşturdu. Eş zamanlı çıkan yangınlar ve kötüleşen doğal afetlerin sonucu bölgedeki insanların bundan sonraki risklere karşı da hazırlıklı olması önem taşıyor. Toplumsal olarak hazırlanma ve eğitim sayesinde Avustralya halkının doğal afetlerle başa çıkma konusunda her geçen gün daha bilinçli hale geliyor. Sigorta şirketi NRMA, yeni nesil Avustralyalıların artan doğal afet riskine karşı hazırlıklı ve eğitimli olmaları için kapsamlı bir dijital öğrenme deneyimi sunuyor.

Doğal afetler konusunda interaktif öğrenme deneyimi

Avustralya’nın sahil kasabalarından esinlenerek özel olarak inşa edilmiş bir arazide yer alan Climate Warriors, ücretsiz olarak deneyimlenebilen bir interaktif oyun. Problem çözme becerisini ön plana çıkaran oyun tabanlı bir öğrenme platformu Minecraft Education Edition üzerinden sunulan etkileşimli oyun 7 ila 12 yaş aralığındaki çocukları konu hakkında bilgilendirmek için kullanılıyor. Koala, kanguru, saksağan gibi Avustralya bölgesine özgü canlıların yer aldığı ortamda görev kontrol merkezleri, helikopterler alanları ve acil servis bölümleri gibi mekanlar da bulunuyor.

climate warriors

Minecraft Education Edition ve Minecraft Marketplace’te bulunan Climate Warriors, çocukların doğal afetler durumunda vahşi yaşamı ve evlerini nasıl daha fazla koruyabileceği konusunda bir eğitim sunuyor. NRMA, ekstrem boyutta yaşanan şiddetli doğal afetlerin yıkıcı etkisini göstermek için gerçek verileri ve iklim değişikliği araştırmalarını kullanıyor. Severe Weather in a Changing Climate raporuna göre 2035 yılına kadar ortalama sıcaklığın 1 santigrat derece daha artması bekleniyor. Bu durum öngörülemeyen sonuçlar hakkında gelecek nesilleri bilgilendirmenin ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarıyor.

Thinkerbell tarafından yaratılan kampanyada ajans, Minecraft evreninde bu deneyimi yaratmak için uluslararası tasarımcılar, animasyon sanatçıları ve geliştiricileri barındıran tasarım stüdyosu Blockworks ile ortaklık kurdu. Proje, 8 aylık bir üretim sürecinin ardından ortaya çıktı. Etkileşimli Minecraft deneyimi tanıtımından bu yanda 450 binden fazla kez indirildi.

Künye

Müşteri: NRMA Insurance
Ajans: Thinkerbell
CCO: Jim Ingram
İdari Yaratıcı Yönetmen: Paul Swann
Yaratıcı Yönetmen: Natalie Duncan, Ruth Hatch, Laura Popa, Taylor York, Josh Green
Prodüksiyon Şirketi: Blockworks

Görsel: Education Minecraft