Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Shell ve WIRED’dan 2050 Yılı Küresel Enerji ve Tüketim Öngörüleri

Shell ve WIRED’dan 2050 Yılı Küresel Enerji ve Tüketim Öngörüleri

Dünyanın doğal kaynak tüketimi konusunda bir çıkmaza doğru gittiği bir gerçek (bkz: story of stuff). Özellikle de artan nüfus ve otomobil sayısı fosil yakıtlar konusunda ayrıca bir krize sebep oluyor. Elbette bu noktada atılması gereken en kritik adımlardan biri de tüketicilerin bilinçlendirilmesi. 

Shell, WIRED UK ve Discovery Channel ile yaptığı çalışmalar ile hem tüketicileri bilinçlendirme yönünde hem de markanın çevreci imajını vurgulama yönünde adım atmış oluyor. WIRED dergisinin de yayıncı kuruluşu olan Conde Nast‘ın internet sitesinde yer alan dinamik infografik, küresel enerjinin geçmişine, bugününe ve geleceğine dair hızlı ve kritik bigiler sunuyor.

Kullanılan grafik, akıllıca tasarlanmış yapısıyla hem sade hem de son derece etkili. Bununla birlikte sayfanın diğer sekmelerinde daha önce Discovery Channel’da -yine Shell ile koordine bir çalışma ürünü olarak- yer alan Earth 2050: The Future of Energy programında olduğu gibi 2050 yılında dünyanın içerisinde bulunacağı enerji krizine dair bilgi aktarıyor. Gelecek Enerjisi, Akıllı Mobilite ve Doğal Gaz ana başlıkları altında konuya ilişkin anlatımlar videolar ile de destekleniyor. Kampanya sadece WIRED UK üzerinde kalmıyor ve bir yandan da Shell'in kendi sitesindeki interaktif video ile devam ediyor.