Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McLaren Animation sunar: Tooned

McLaren Animation sunar: Tooned

Formula 1 2012 sezonu, dün -bizim saatimizle- akşam Brezilya'da gerçekleşen Grande Prémio Petrobras do Brasil 2012 Sao Paulo yarışı ile sona erdi.

Muhteşem geçen sezonu ya da inanılmaz finali değil, Formula 1'in Ferrari kadar köklü takımlarından McLaren'ın (2012'deki tam adıyla Vodafone McLaren Mercedes) bu yıl hayata geçirdiği ve çok başarılı bulduğum bir iletişim faaliyetini anlatmak amacım.

McLaren, bir F1 takımının sahip olabileceği en iyi halkla ilişkiler hazinesine; birbiriyle iletişimi oldukça iyi olan (sonradan bunun gerçek olmadığı anlaşılsa da) iki yarış pilotuna sahipti. Her iki pilot da İngiliz ve kendilerine özgü karakterleriyle ilgi çekici olunca, McLaren'ın onları birer çizgi film karakterine dönüştürme fikri gayet uygun görünüyor.

Lewis Hamilton ve Jenson Button, Tooned serisinde hem F1 meraklılarına onların anlayabileceği bazı iç şakalar yapıp hayran bağlılığını artırırken, bir yandan da kısa ve eğlenceli bu animasyonlar sayesinde yepyeni bir kitleyi de McLaren üzerinden F1'e yakınlaştırmayı deniyor. Cars gibi başarılı bir Pixar filmi ve ardından gelen markalı ürün çılgınlığından sonra bu girişim hem McLaren'ı Cars hayranlarına* yaklaştırabilecek, hem de yepyeni bir markalı ürün satışı pazarı yaratabilecek.

Lewis Hamilton önümüzdeki yıl McLaren'da değil, Mercedes Petronas GP takımında yarışacak. Bakalım McLaren'ın yeni pilotu Sergio Perez Tooned serisinde Jenson Button'un yanında nasıl duracak?

Anmasyon Stüdyosu: Framestore

*: Cars'ın ilk filminde Michael Schumacher'in, ikinci filminde de Lewis Hamilton'un konuk oyuncu olarak seslendirme yaptıklarını hatırladınız mı?

Hamilton'ın kanadında Tooned görseli;