Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ormanlara Yansıtılan Doğa Temalı Animasyonlar

Ormanlara Yansıtılan Doğa Temalı Animasyonlar

VJ Suave, bir adadaki tepelere ve kıyılara projeksiyonla hayvan ve hayali kahraman çizimleri yansıtarak doğayla teknolojiyi renkli bir noktada buluşturdu.

VJ Suave’den Brezilyalı sanat ve görsel medya ikilisi Ygor Marotta ve Ceci Soloaga, 2009 yılından beri insanlarla çeşitli yerlere yansıttıkları projeksiyonlarla, yaptıkları çizimlerle, animasyon ve şiirlerle iletişim kuruyor. Marotta ve Soloaga, kimi zaman çalışmalarını sanat festivalleri ve etkinlikleri ile farklı ülkelere de taşıyor.

İkili, “Nature Projections” (Doğa Yansımaları) olarak adlandırdıkları çalışmayı São Miguel Adası’ndaki ormanlık alanlara, tepelere ve kıyılara taşıdı. Projeksiyonla yansıtılan deniz kızı, kaplan, kuş ve elle çizilen birçok farklı figür, güneş battıktan ve karanlık çöktükten sonra adanın çeşitli yerlerini masalsı bir atmosfere bürünmesine sebep oldu. Kısa animasyon video ve stop-motion karışımından oluşan çalışma teknoloji, sanat ve doğayı birleştirirken doğanın büyüleyici dokusuna bambaşka bir renk kattı.

Görsel: Vimeo