Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nendo’dan Ataş Gibi Çatal Bıçak Takımı

Nendo’dan Ataş Gibi Çatal Bıçak Takımı

Nendo, Belçikalı marka Valerie Objects ile bir araya gelerek minimalist ve fonksiyonel Skeleton çatal bıçak takımını tasarladı.

Tasarım her zaman ihtiyaç için olmak zorunda değil. Elbette ihtiyaçlara yönelik tasarımlar güzel yapıldığında alkışları topluyor bünyesine. Nendokendin yap çikolata seti, acil durumlarda fenere dönüşebilen kağıt ve afet bölgeleri için portatif tuvalet gibi sayısız ilginç projeye imza atan önemli bir tasarım stüdyosu. Şimdi de Nendo, Belçikalı marka Valerie Objects ile bir araya geldi ve gereksiz malzeme kullanımını azalttığı Skeleton çatal bıçak takımını tasarladı.

Skeleton çatal bıçak takımı mutlak minimum değere indirgenmiş, işlevselliğini hala koruyan bir set. Kullanılan malzeme miktarı sınırlandırıldığında geriye kalanlar, X-ray’e yansıtılan bir iskeletin görüntüsü gibi çatal bıçak takımının ana hatlarını oluşturuyor. Mutfakta çeşitli yerlere bağlanabiliyor, saklanabiliyor ve kullanılan tabak gibi yerlere de takılabiliyor.

X-Ray Görünümlü Çatal Bıçak Takımı

Dört parçadan oluşuyor set: bir kaşık, çatal, bıçak ve çay kaşığı. Ayrıca setin özel bir standı ve duvar askısı da var. Çatal bıçak takımının iki farklı rengi mevcut. Çatal bıçak takımı, çizilmez ve kir tutmayan bir yüzeyi olacak şekilde üretilmiş. Gümüş ve siyah renk seçeneklerinin hepsi PVD kaplanmış.

Nendo’nun baş tasarımcısı Oki Sato tarafından üretilen çatal bıçak takımı gereksiz malzeme kullanımından kaçınıyor ve buna rağmen ürünlerin özelinde fonksiyonlarını koruyor. Oki Sato daha evvelinde hiç çatal bıçak takımı tasarlamadığı için çatal bıçak takımı projesine katılmaya hevesliymiş.

Valerie Objects’in kurucularından olan Veerle Wenes, kendi markaları için Nendo’nun tasarım ekibine gittiğinde , onların kendi uzmanlıklarını, geçmişini ve bilgisini tamamen farklı sonuçlar elde etmek için kullanacaklarını düşünmüş. Valerie Objects’in Nendo dışında da çatal bıçak takımları tasarlanması için kurdukları ortaklıklar var. Maarten Baas ve Koichi Futatsumata, markanın ortaklık kurduğu ilk iki tasarımcı. Akabinde sonra Jinhyun Jeon, Muller Van Severen, Studio Simple ve Studio Wieki Somers gibi tasarımcılar ve stüdyolar da marka için koleksiyon hazırlıyor.

Görsel: Valerie Objects Press, Nendo