Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Bedene Uyan Tipografik Çatal Bıçak Takımı

Her Bedene Uyan Tipografik Çatal Bıçak Takımı

Yazı karakterlerinden ilham alan çatal bıçak koleksiyonu, fiziksel engeli bulunan bireyler için yemek masasındaki engelleri kaldırıyor.

Avustralyalı tasarım stüdyosu Hop Design, yazı tiplerinden ilham alarak farklı fiziksel engelleri olan kişilere göre uyarlanabilen Font adlı çatal bıçak takımı koleksiyonu hazırladı. 24 farklı setten oluşan koleksiyon 3D baskı yöntemi kullanılarak hazırlandı.

“Engelliler için çatal bıçak çözümleri ortopedik görünebilir ancak diğer standart çatal bıçak takımlarının yanında bir “öteki” duygusu yaratabilir.” diyen Hop Design’ın kurucusu Michael Hoppe, Font koleksiyonu ile bu durumu değiştirmeyi amaçladıklarını belirtiyor.

Fark gözetmeksizin herkesi yemek masasına dahil eden fonksiyonel çatal-bıçak takımı, yuvarlak bir kesime ve minimalist bir tasarıma sahip. Parametrik CAD modelleme ve 3D baskı ile hazırlanan koleksiyon, farklı kullanıcı ihtiyaçlarına göre uyarlanabiliyor ve dönüştürülebiliyor.

Doğuştan gelen sağlık sorunlarının yanı sıra yaş, yaralanma ve sakatlık gibi durumlarda bireylere kullanım kolaylığı sağlayan koleksiyon, Avustralya Tasarım Merkezi’ndeki WORKSHOPPED21 platformundan bu yıl tasarım ödülüyle döndü.

Stüdyonun bir sonraki hedefi, müşterilerin stüdyo ile birlikte çalışarak kendi aletlerini tasarlamalarını sağlayacak bir uygulama geliştirmek.

Görseller: Hop! Design Studio, Dezeen, Instagram