Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Görünümlü Gerçek Robotik Giysiler

Sanal Görünümlü Gerçek Robotik Giysiler

Teknoloji ve modayı buluşturan çalışmaları ile dikkat çeken tasarımcı Ying Gao, sanal görünümlü gerçek robotik giysilerden oluşan koleksiyonunu tanıttı.

3 boyutlu reklam panolarından yapay zeka ürünü moda tasarımlarına gerçek gibi görünen sanal çalışmalara son yıllarda oldukça aşinayız. Montreal merkezli tasarımcı Ying Gao, bu trendi tersine çevirerek esnek kumaştan sanal görünen gerçek giysiler tasarladı. Fütüristik koleksiyona ilham veren fikir tamamen yeni olmasa da, Gao’nun fikri uygulama şekli hayli farklı.

NFT ve dijital moda dünyasından ilham alan Gao, tasarımlarında cam, değerli metaller ve silikondan oluşan tamamen yeni ve esnek bir malzeme kullandı. Giysilerin her bir parçası sanal dünyayı simüle edebilmeleri için bükülerek hareket edebiliyor. Gao tasarımlarını çok biçimlilik anlamına gelen Polimorfik olarak niteliyor. “2 5 2 6” adlı bilimkurgu niteliğindeki koleksiyonun ismi, tasarımcının koleksiyonu hazırlarken harcadığı 2 bin 526 saati ifade ediyor.

“Metaverse dünyası giderek daha az şaşırtıcı hale geldikçe, dijital moda kaçınılmaz olarak belirsizliğe dönüşüyor” diyen tasarımcı, yeni koleksiyonuyla gerçek hayatta etrafımızda yer alan nesnelerin önemine dikkat çekmek istediğini belirtiyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

ying gao (@livingpod)’in paylaştığı bir gönderi

Gao, uzun süredir teknoloji ile modayı buluşturan tasarımlar üzerine çalışan ve zamanının önünde koşan bir sanatçı. Altı yıl önce duyurduğu karşısındaki insanın duygularına yanıt veren giysi projesi, onun en çarpıcı işlerinden biri.

Karşısındakinin Duygularına Tepki Veren Giysiler

Görseller: Ying Gao, Vimeo, Instagram