Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Woolmark Company’den Yeni Kampanyasına Özel 3 Boyutlu Reklam

The Woolmark Company’den Yeni Kampanyasına Özel 3 Boyutlu Reklam

Marka algısını değiştirmeye çalışan The Woolmark Company, yeni küresel kampanyası kapsamında NewYork ve Londra'da üç boyutlu reklam çalışmalarını yayınladı.

Bu ay başında “Fosil Yakıt Değil Yün Giyin” sloganıyla küresel antisentetik tekstil kampanyasını duyuran The Woolmark Company, kampanya kapsamında Londra ve NewYork’ta 3 boyutlu reklam çalışmalarına imza attı.

Kampanya öncesinde gerçekleştirdiği bir araştırmayla sentetik kumaşların zararlarının yeterince bilinmediğini gören marka, yeni kampanyasıyla tüketicileri sentetik kumaşların fosil yakıtlardan yapıldığı konusunda eğitmeyi ve satın alırken doğal kumaşları, özellikle de yünlü kumaşları seçmeleri için teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yün tekstil ürünleri üreten The Woolmark Company, bir süredir yün elyafının sadece kışlık olarak kullanılabileceği algısını değiştirmeye çalışıyor. Ürünlerinde kullandıkları Merinos yününün nem tutucu etkisinden yararlanarak daha önce bir plaj kıyafetleri koleksiyonu bile hazırlamışlardı. Merinos yünü, doğada kendi kendine çözünerek biyolojik döngüye katkı sağlaması ve herhangi bir mikro plastik atık oluşturmaması nedeniyle aynı zamanda çevre dostu bir hammadde.  Şirket, yeni küresel kampanyası kapsamındaki iletişim çalışmalarıyla algı değişikliğini destekleyerek The Woolmark Company ürünlerini ekolojik ve dört mevsim kullanıma uygun şeklinde konumlandırmaya odaklanmış durumda.

Bu amaçla daha görünür olmak ve güçlü bir etki yaratmak için Londra’da Piccadilly Circus Meydanı ile NewYork Times Square Meydanı’nda yer alan 3 boyutlu reklam panolarında, ana reklam filminin bir uzantısı olan kısa bir video çalışması yayınladı. Bu ay başında yayınlanan ve ham petrolle dolu bir yüzme havuzundan çıkmaya çalışan insanları gördüğümüz 60 saniyelik reklam filminde, polyester giysi üretiminde her 25 dakikada bir olimpik yüzme havuzu değerinde ham petrol kullanıldığı belirtiliyordu. Aynı bilgiye 3 boyutlu reklam videosunda da yer verildi. Açık hava çalışmasının NewYork Moda Haftası’na denk getirilmesi şüphesiz çalışmanın daha fazla konuşulmasını sağladı.

Her ne kadar başarılarını net bir şekilde ölçümlemek henüz mümkün olmasa da, üç boyutlu reklam panoları yarattıkları optik illüzyon ve anamorfik etki (belirli bir biçime sahip değilmiş gibi görünen çizim, fotoğraf veya nesnelerin özel bir bakış açısından algılanabilir olması) nedeniyle kolay dikkat çekiyor ve konuşuluyor.  Bu nedenle reklam sektörünün sıcak gündemi olmaya devam ediyor. Yakın zamanda Pokemon Go, Dünya Kedi Günü’nü kutlayan üç boyutlu çalışması ile hayli dikkat çekmişti.

Görseller: The Woolmark Company, Twitter, Youtube, Instagram