Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3B Ekranların Büyüsü [Bigumigu’da 2022]

3B Ekranların Büyüsü [Bigumigu’da 2022]

Bigumigu’da 2022 yılını özetliyoruz: BMW, Nike ve Louis Vuitton gibi dev markaların Tokyo, New York ve Londra'da 3B ekranlarda yayınlandığı açık hava reklamları.

Geride bırakmaya hazırlandığımız yılın haberlerini inceledik ve ele aldığımız konular arasında öne çıkanları belirledik. Bigumigu’da 2022’nin öne çıkan konularını derlemelerimizde görebilirsiniz. Bu derlemede, anamorfik ekranlarda kent sakinleriyle buluşan en çarpıcı açık hava reklamlarına yer vereceğiz.

Tokyo’nun en işlek noktalarından biri olan, Shinjuku tren istasyonunun çıkışındaki ve Shibuya Geçidi yakınlarındaki reklam panolarında bu yıl etkileyici reklamlar yayınlandı. Yine New York Şehri’nde Times Meydanı’nda ve Londra’da Piccadilly Circus kavşağında yer alan anamorfik ekranlar da bu yıl sıkça gündeme geldi. Meta, BMW, Nike, Pokémon Go ve Louis Vuitton bu ekranlarda yayınlanan açık hava reklamlarıyla tüm dünyada kendilerinden söz ettirdi. Şimdi hep birlikte bu yıl yaşanan gelişmelerin detaylarına bakalım.

air max

Nike Air Max Dev Ekranda

Nike, Air Max serisinin 35. yıldönümünü kutlamak için Tokyo’nun en işlek noktalarından birinde, Shinjuku tren istasyonunun çıkışında yer alan dev ekranda gösterilmek üzere açık hava kampanyası hazırladı. Tarihin en ikonik modellerinden olan Air Max modelinin 2022 edisyonu için CEKAI tarafından hazırlanan kampanya görsel bir şölen sundu. Cross Shinjuku Vision adı verilen bu ekranın önünden hafta içi her gün ortalama 190 bin insan geçiyor.


akita_tokyo

Tokyo Sakinlerini Selamlayan Yavru Köpek

Japonya’da Shibuya Geçidi yakınındaki dev 3 boyutlu ekranlarda gösterilen yavru Akita görüntüleri sosyal medyada da ilgi çekti. Reklamlar, dünyanın en kalabalık yaya geçici olarak bilinen Şibuya Geçidi / Shibuya Crossing yakınındaki reklam panolarında Temmuz ayı sonunda yayınlandı. Görüntülerde kent sakinlerine oyuncu bir yaklaşımla bakan ve diğer yandan da frizbisini yakalamaya çalışan bir Akita (spitz türünde en büyük Japon bekçi köpeği ırkı) yer alıyor. Bu köpeğin küçük heykelcikleri sağlığın sembolü sayılıyor. Heykelcikler, hasta olanlara bir an önce sağlıklarına kavuşmaları amacıyla hediye ediliyorlar. Ayrıca bu reklamla Haçiko’nun hikayesine de gönderme yapıldı. Görüntüler, Billboard reklam şirketi Hit tarafından hazırlanmıştı.


BMW 3B Reklam Panosunu Yola Dönüştürdü

BMW, Times Meydanı’nda yayınladığı anamorfik 3 boyutlu açık hava reklamlarıyla XM ve i4 M50 modellerini tanıttı. İlk reklamda yapılan geri sayımın ardından garajdan çıkan XM’in kısa yol performansı son derece gerçekçi bir yanılsamayla Times Meydan’ındaki dijital ekrana yansıtıldı. BCN Visuals tarafından yaratılan yaklaşık bin 300 metrekarelik dev açık hava reklamı yalnızca TikTok’ta 11 milyon kez görüntülendi. Ayrıca BMW yeni modeli için TikTok ile iş birliği yaparak XM Unboxing (Kutudan çıkarma) temalı içeriklerle 20 milyonun üzerinde görüntüleme aldı. BMW, ikinci çalışmasında ise New Yorklu moda markası Kith ile olan iş birliğini duyurdu. Tasarım stüdyosu Cekai tarafından hazırlanan 3 boyutlu reklam çalışmasında markanın 1972 yılında üretilen ilk elektrikli otomobili olan 1602 Elektro’nun Kith’in tasarımıyla yeniden dizayn edilerek BMW i4 M50’ye dönüşmesini izliyoruz.


Meta Reality Labs’in İlk 3 Boyutlu Reklamı

Meta Reality Labs, ilk 3 boyutlu açık hava reklam çalışmasında VR başlığı Meta Quest 2’yi tanıttı. Noel tatil dönemi nedeniyle yıl sonuna kadar sürecek tanıtım kampanyası, Londra dışında Manchester ve Nottingham’daki reklam panolarında da yerini alacak. 90 saniyelik 3 boyutlu reklam filminde Meta, kullanıcıların dünyanın her yerinden insanlarla oyun oynayabileceği ve etkileşim kurabileceği mesajını veriyor.


WhatsApp’ın Gizlilik Katmanları 3 Boyutlu Açık Hava Reklamıyla Açıldı

Piccadilly Circus’ta yer alan 3 boyutlu açık hava reklam panosundan kullanıcılara seslenen WhatsApp yeni gizlilik özelliklerini tanıttı. Geçtiğimiz yıl bir kez görüntülendikten sonra kaybolabilen fotoğraf ve video gönderimi özelliğini duyuran WhatsApp’ın, süreli gönderilen fotoğraf ve videolardan ekran görüntüsü ve video kaydı alınmasını engellemek için test çalışmaları yürüttüğü WABetaInfo tarafından paylaşılmıştı. Bu yılın Ağustos ayında ise şirket, daha fazla gizlilik, koruma ve kontrol sağlayan yeni özelliklerini açıklamıştı.


Louis Vuitton ve Yayoi Kusama İkinci Kez Bir Arada

lk kez 2012 yılında bir araya gelen Louis Vuitton ve Japon çağdaş sanatçı Yayoi Kusama, yeni koleksiyon çalışması ile ikinci bir iş birliğine imza attı. 2023 yılının Ocak ayında piyasaya sürülecek koleksiyonun tanıtım filmi Youtube’da yayınlanırken, kampanya duyuruları tüm Tokyo’yu kapladı. Şehirde araç giydirmelerinden reklam panolarına kadar pek çok noktada Louis Vuitton ve Yayoi Kusama’nın yeni iş birliği duyurulurken, Shinjuku İstasyonu’nda bulunan anamorfik açık hava reklam panosunda da 3 boyutlu bir reklam çalışması yayınlandı.

Görsel: Instagram