Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Biyomalzemeden Yapılmış Hediye Paketi 

Biyomalzemeden Yapılmış Hediye Paketi 

Natural Material Studio, Calvin Klein için biyomalzemeden yapılmış yeniden kullanılabilir bir hediye paketi yarattı.

Kopenhag merkezli Natural Material Studio, moda devi Calvin Klein için sürdürülebilir bir Noel hediye paketi tasarladı. Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi bu paket, yarı şeffaf bir poşet görünümünde. Tasarımcılar, moda markasının minimalist tarzını yansıtacak bir hediye paketi yaratmayı hedeflemiş. Stüdyo biyomalzemeden yapılmış tabakalara Procel adını vermiş.

sürdürülebilir hediye paketi

Mağazadaki yerleştirme, ziyaretçileri malzemeye dokunmaya davet ediyor

Procel; biyoplastik, doğal yumuşatıcı ve doğal pigmentler kullanılarak yapılmış. Biyoplastiğin içeriği hakkında pek fazla detay verilmemiş ama stüdyonun kullandığı malzemeler alg, kil, köpük ve deniz yosunu bazlı tekstil tabakaları olduğundan (örnek: frama ve alger)  Procel’de de benzer malzemelerden faydalanmış olabilirler. Paketleri oluşturan tabakalar, tamamen el yapımı olarak üretilmiş. Kopenhag’daki Field alışveriş merkezinde yer alan Calvin Klein mağazasında, bu hediye paketiyle aynı malzemeden yapılmış bir biyomalzeme yerleştirmesi de yer alıyor. Poşetlerin birbirine kolajlandığı büyük bir kutu görünümünde olan yerleştirme; ziyaretçileri, malzemeye dokunmaya ve Procel’in dokusuyla etkileşime girerek biyomalzeme ile tanışmaya davet ediliyor.

Stüdyo, sıradan bir tek kullanımlık ambalaj kağıdı rulosu yerine Calvin Klein’ın çeşitli ürünlerini içine alabilecek ve Noel’den sonra da küçük bir çanta olarak kullanılabilecek paketler tasarlamak istemiş. Paketler 3 farklı boyutta üretilmiş.

Tahmin edebileceğiniz üzere paketler, doğada kolayca parçalanabiliyor ve geri dönüştürülebiliyor. Stüdyonun kurucusu Bonnie Hvillum, bu tasarımla Noel sırasında yoğunlaşan tek kullanımlık kültürüne meydan okumak istediklerini belirtmiş. Ayrıca şu açıklamayı yapmış: “Orijinal ilham kaynağımız Calvin Klein evreniydi. Malzeme renklerimiz ve dokunuşlarımızda çağdaş, minimalist ve organik bir ton yakalamak istedik.”

Bu tasarım ilginizi çektiyse, zamanla bitkiler gibi çürüyen şu ayakkabılara ve mantar miselyumuyla harika bir görünüme kavuşan şu giysilere göz atmak isteyebilirsiniz.

Görsel: Instagram