Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tokyo Sakinlerini Selamlayan Yavru Köpek

Tokyo Sakinlerini Selamlayan Yavru Köpek

Japonya'da Shibuya Geçidi yakınındaki dev 3 boyutlu ekranlarda gösterilen yavru Akita görüntüleri sosyal medyada da ilgi çekiyor.

Anamorfik ekranlarda yayınlanan açık hava ekranları son birkaç yılda büyük bir gelişme kaydetti. Öyle etkileyici işler yapıldı ki şöhretleri yerleştirildikleri şehrin sınırlarını aştı ve sosyal medyada viral oldular. Tokyo’da dünyanın en işlek tren istasyonlarından biri olan Shinjuku İstasyonu’nun yakınına yerleştirilen 3B ekranın ilk misafiri olan şu kediciği çoğunuz görmüşsünüzdür. Aynı ekranda yayınlanan Nike Air Max reklamı da dikkat çekmişti. Netflix’in Times Meydanı’ndaki dev ekranda yayınladığı Resident Evil tanıtımı ve daha gerilere gidersek D’strict’in Seul’deki bir binaya yerleştirdiği dev dalga görüntüleri de büyük ses getirmişti. Bu defa da 3B dev ekranlarda boy gösteren şirin mi şirin yavru köpeğin görüntüsü viral oldu.

Akita, Japonya için büyük bir anlam taşıyor

Bu yeni video, dünyanın en kalabalık yaya geçici olarak bilinen Şibuya Geçidi / Shibuya Crossing yakınındaki reklam panolarında 29 Temmuz Cuma gününden bu yana oynatılıyor. Görüntülerde kent sakinlerine oyuncu bir yaklaşımla bakan ve diğer yandan da frizbisini yakalamaya çalışan bir Akita (spitz türünde en büyük Japon bekçi köpeği ırkı) yer alıyor. Bu köpeğin küçük heykelcikleri sağlığın sembolü sayılıyor. Heykelcikler, hasta olanlara bir an önce sağlıklarına kavuşmaları amacıyla hediye ediliyorlar.

Japonlar için son derece önemli olan hatta ulusal bir değer sayılan bu türün ne kadar sevildiğini anlamak için Haçiko’nun hikayesini Google’layabilirsiniz. Haçiko, insan dostunu (bir profesör) her gün işe giderken bindiği metro istasyonu olan Shibuya Metro İstasyonu’nun kapısında bekleyen Akita cinsi bir köpek. Profesörün ölümünün üzerinden tam 9 yıl geçmesine rağmen beklemeye devam etmiş. 1935’te, 11 yaşındayken metronun kapısında ölmeseydi daha da beklemeye devam edecekti muhtemelen. Bu nedenle Hachiko, aynı zamanda bu bölgenin maskotu. Görüntülerde yavru bir Akita’yer verilmesinin sebebi de bu hikaye.

Yoldan geçenlerin ekrandaki görüntülerden ne kadar etkilendiğini, durup video ve fotoğraf çektiğini görebilirsiniz. Görüntüler, 8 farklı ekran aracılığıyla her saat başında kent sakinleriyle yeniden buluşuyor.

Görüntüler, Billboard reklam şirketi Hit tarafından hazırlanmış. Projenin yaratıcı yönetmeni ise Mitsuhisa Aoyama.

Görsel: YouTube