Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike Air Max Dev Ekranda

Nike Air Max Dev Ekranda

Nike, Air Max serisinin 35. yıldönümünü kutlamak için Tokyo’nun en işlek noktalarından birinde, Shinjuku tren istasyonunun çıkışında yer alan dev ekranda gösterilmek üzere açık hava kampanyası hazırladı.

Nike’nin 1987 yılında piyasaya sürdüğü Air Max serisi markanın en ikonik modellerinden biri. Bu serisinin doğum günü olarak kutlanan 26 Mart, her yıl dünyanın farklı noktalarında Nike’nin özel etkinlikleriyle Dünya Air Max Günü (Nike’s Air Max Day) olarak anılıyor. Japonya’nın başkenti Tokyo’da kavisli dev ekrandaki 3B açık hava kampanyası bu kapsamda gerçekleştirilen işlerinden biri oldu.

Nike, Air Max’in tarzını ve kalitesini 3D ekranda kutluyor

Tarihin en ikonik modellerinden olan Air Max modelinin 2022 edisyonu için CEKAI tarafından hazırlanan kampanya görsel bir şölen sunuyor. Kentin ve ülkenin en işlek noktalarından biri olan Shinjuku İstasyonu’nun yakınlarındaki 4K görüntü kalitesine ve güçlü hoparlörlere sahip bu dev ekrana daha önceden yer vermiştik. Cross Shinjuku Vision adı verilen bu ekranın önünden hafta içi her gün ortalama 190 bin insan geçiyor.

Bir binanın köşesinde 150 metrekarelik alanı kaplayan ekran, kıvrımlı köşesi sayesinde hipergerçekçi 3 boyutlu yanılsamalar ortaya çıkarabiliyor. Nike’nin, Dünya Air Max Günü’nü kutlamak için hazırladığı 3D açık hava kampanyası da bu örneklerden biri oluyor. Serinin tarzını ve renklerini ortaya çıkaran kampanyada Nike’nin ikonik turuncu spor ayakkabı kutusu da yer alıyor.

Nike Japonya’nın marka müdürü Shun Hosoi, kampanya için Cross Shinjuku Vision’i 27 Mart’a kadar devraldıklarını ve Air Max serisinden çeşitli modellerin de gösterildiği açık hava kampanyasının bu süreç boyunca gösterilmeye devam edeceğini açıkladı.

 

Künye

Müşteri: Nike
Yaratıcılar: Yoshio Kato, Nanaka Sakurai, Danny Demers, Debbie Pan
Yönetmen: Kota Iguchi
Sanat Yönetmeni: Rei Ishii
Production Şirketi: CEKAI
Yapımcı: Taro Mikami
VFX Yönetmeni: Kim Sangyom
Podüksiyon Yöneticisi: Yusuke Toh
VFX Yapımcısı: Tatsuro Hayashi
Teknik Destek: Akira Watanabe
Müzik: DJ UPPERCUT
Müzik Yapımcısı: Yuya Ozawa
Recap Film: Yutaro Tagawa

Görsel: Vimeo