Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’den Air Max Günü İçin Rengarenk Kutlama

Nike’den Air Max Günü İçin Rengarenk Kutlama

Nike’nin iz bırakan ayakkabı modeli Air Max için özel olarak hazırladığı renkli ve hareketli kampanyası.

Mart’ın 26’sı, spor malzemeleri devi Nike’nin “Air Max Day” (Nike Air Max Günü) olarak kutladığı bir tarih. Nike, her yıl ünlü Air Max kategorisindeki ayakkabılarını ve onlar için hazırladığı küresel kampanya kapsamındaki videoları yayınlıyor.

Markanın, 29 yaşındaki spor ayakkabısı için bu yılki yaklaşımı, Air Max’lerin mağazalardaki yerini alana kadar geçirdiği ilham, tasarım ve üretim süreci oldu ve Nike, bu kampanyayı hazırlamak için dünyanın en ünlü spor ayakkabı tasarımcıları; Hiroshi Fujiwara, Tinker Hatfield ve Nike’ın yetkili yaratıcı yöneticisi Mark Parker ile bir araya geldi.

ManvsMachine imzasını taşıyan kampanyada, deyim yerindeyse her bir tasarımcının zihinsel mekaniği çalışmaya aktarıldı ve ortaya hareketi, enerjiyi vurgulayan bir dizi kinetik heykel çıktı. Kinetik heykeller; fizik, yer çekimi ve güç gibi unsurlara karşı koyabiliyor.

Videoda, spor ayakkabının üretim sürecindeki aşamaları da basit ama zarif bir şekilde görebiliyoruz. Bu yılki Air Max Day kampanyasında renkli ve sabit görselleri kullanan Nike, markanın 2016 yılındaki tasarım yaklaşımını daha soyut ve kavramsal bir bakış açısıyla yansıtmak istedi. Gayet açık bir görsel dil oluşturan kampanya, yıllardır Nike kampanyaları düzenleyen ManvsMachine’in şimdiye kadar hazırladığı en geniş ölçekli proje oldu.

Künye:

Reklamveren: Nike Global
Konsept, Tasarım ve Yönetim: ManvsMachine
Ses: Resonate

Görsel: Vimeo