Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yiyeceklerden Yapılan Plaklar

Yiyeceklerden Yapılan Plaklar

Elektronik müzik sanatçısı Matthew Herbert, günlük besin maddelerinden hem dinlenebilir hem yenilebilir plaklar hazırladı.

İngiliz elektronik müzik sanatçısı Matthew Herbert, günlük olarak tükettiğimiz besin maddelerini sorgulamamıza sebep olacak bir proje hazırladı. Yiyecek maddelerini plak benzeri bir forma sokan müzisyen, yenilebilir şeylerden de ses çıkarabildiğini kanıtladı.

Herbert, bazı bilimsel deneyler sonucu, lazer kesim teknolojisiyle işlenmiş gıda ürünlerinden ses kaydı yapılabilen ve yemek suretiyle tüketilebilen plaklar meydana getirdi. Proje için hazırlanan plaklar; patates, jambon, elma ve kaşar peyniri gibi gıda maddeleri kullanılarak üretildi. Üretilen bu yenilesi plaklar, bir etkinlik davetinde Herbert tarafından davetlilere dinletildi.

Geceye katılanlar, bu yenilebilir plakların nasıl sesler ürettiğini dinleme fırsatı yakaladı. Herbert’in kayıtları arasında 3.255 kişinin aynı anda elma dilimi ısırırken çıkardığı ses gibi ilginç sesler yer alıyor.

Herbert, “Edible Sounds” (Yenilebilir Sesler) adını verdiği projesiyle birlikte, dikkatleri hemen hemen her tür yiyeceğin içeriğinde bulanan, genellikle bilinçsizce tüketilen ve sonucunda diyabet ve obezite gibi sağlık problemlerine yol açan şekere çekmek istedi.

Herbert’in London Science Gallery (Londra Bilim Galerisi) ile birlikte DIY Food Campaign – FED UP: The Future of Food kampanyası için hazırladığı bu ilginç performans; beslenme, yiyecek üretimi ve sağlık üçgenine alternatif bir bakış açısı sunuyor. Proje için hazırlanan plaklar; patates, jambon, elma ve dilimlenmiş kaşar peyniri gibi gıda maddeleri kullanılarak üretildi.

Görsel: Richard Eaton, YouTube