Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Artık Eşyaların, İhtiyaç Sahiplerinin ve Yaratıcıların Değer Yarattığı Sosyal Proje: DönmeDolap

Artık Eşyaların, İhtiyaç Sahiplerinin ve Yaratıcıların Değer Yarattığı Sosyal Proje: DönmeDolap

Ortak Yaratım çatısında toplanan Eşya Kütüphanesi, ailesinin bir diğer üyesi DönmeDolap ile bağışla, satın al, yaratıcıları destekle mekanizmasını geliştirmiş.

İstanbul merkezli sosyal fayda üreten ve paylaşım ekonomisi içinde yer alan Eşya Kütüphanesi, hiç organizasyonunu biraz daha değiştirerek Ortak Yaratım çatısı altında toplandı. Ortak Yaratım fikri içinde daha fazla fikri ve iyiliği yayma fırsatı bulacak olan ekip, Fongogo üzerinden de yerel destekçilere iletişim çağrısında bulunuyor.

Eşya Kütühanesi‘nin yeni projelerden biri de DönmeDolap, paylaşım ekonomisi içinde değer yaratmanın en naif yollarından birini ortaya çıkarmış. İki kişi arasında gerçekleşmesine alıştığımız ticaret mekaniğini genişletip parayı da bir değişim aracı olmaktan çıkararak DönmeDolap’ın mekanizmasını yaratmışlar.

DönmeDolap‘a giriş yaparak artık ihtiyacınız olmayan herhangi bir eşyayı bağışlayabiliyorsunuz. Böylece bu eşya ihtiyacı olan birisine ulaşma şansı yakalıyor. O eşyaya ihtiyaç duyan kişi de alışveriş merkezi veya muadili bir satış noktası yerine DönmeDolap’ı tercih ederek hem daha düşük bir ücrete satın alıp hayallerinin peşinden giden birisini destekleyebiliyorsunuz.

İşin bu güzel dinamiklerine ek olarak kimi destekleyeceğinizi de kendiniz seçebiliyorsunuz. Böylece karar mekanizması da sıra dışı bir değişim yaşamamış oluyor.

DönmeDolap’ı ve mağazasını incelemek için burayı, tüm bu projelerin gerçekleşmesini sağlayan Ortak Yaratım’ı incelemek için burayı, Fongogo üzerinden destek olmak için de burayı ziyaret edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo