Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Afişler Yediklerinizden Daha Fazla Vitamin İçeriyor

Bu Afişler Yediklerinizden Daha Fazla Vitamin İçeriyor

Dole Sunshine Company, ödüllü Malnutrition Labels kampanyasının son ayağında gerçek meyvelerden üretilen mürekkeple hazırladığı afişlerle İngiliz halkını uyarıyor.

Dünyanın en büyük gıda şirketlerinden biri olan Dole Sunshine Company, atık gıda ve sağlıklı gıdaya erişim gibi konulara dikkat çekmek amacıyla geçtiğimiz yıl başlattığı ödüllü Malnutrition Labels kampanyasının son etabını Nutritional Ink adıyla duyurdu. Gerçek meyveler kullanılarak elde edilen meyve mürekkebi ile hazırlanan kampanya afişleri, İngiltere’nin en sevilen atıştırmalıklarının düşük besin değerlerine dikkat çekiyor.Avrupa’nın en fazla abur cubur tüketilen ülkesi olarak İngiltere’de 3 milyon insanın yetersiz beslendiğini belirten Dole Sunshine Company, organik afişleriyle İngiliz halkına “Bu afişler yediklerinizden daha fazla vitamin içeriyor” mesajını veriyor.

Tamamen organik mürekkebin üretiminde portakal, üzüm ve elma gibi gerçek meyveler ile meyve atıkları kullanıldı. Gıda mühendisleri tarafından ideal formülü bulmak için çeşitli süreçlerden geçirilen meyveler ve meyve atıkları, baskı için uygun ve renkli mürekkepler haline getirildi. Meyvelerden elde edilen mürekkeplerle tasarlanan kampanya afişleri, İngiltere sokaklarında açık hava panolarına yerleştirildi. Süreci ve kampanya amacını anlatan video çalışması da dijital kanallarda yayınlandı.

2025 yılına kadar 1 milyar insan için sürdürülebilir beslenmeye erişim sağlamayı ve tüm ürünlerinde sıfır işlenmiş şekere geçmeyi taahhüt eden şirket, bu son çalışmasını da ana kampanyadaki partneri St. Luke’s Communications ve Bompas & Parr iş birliğiyle hazırladı.

Dole Sunshine Company, Clio Awards 2022’de Copywriting kategorisinde Bronz Ödül‘ü alan Malnutrition Labels kampanyası kapsamındaki ilk çalışmasını atık gıda konusuna dikkat çeken etiketlerle New York sokaklarındaki çöp tenekeleri üzerinde sergilemişti.

Gıda İsrafı Konusunda Şaşırtıcı İstatistikler Çöp Kovalarında

Nutritional Ink çalışmasının diğer videoları:

Görseller: Dole Sunshine Company, Youtube