Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO Uyumlu Mekanik Klavye

LEGO Uyumlu Mekanik Klavye

MelGeek'in yeni mekanik klavyesi Pixel, kullanıcıya LEGO bloklarıyla özelleştirme yapma imkanı sunuyor.

Mekanik klavyeler özellikle oyuncular tarafından tercih edilen çeşitli avantajlara sahip. Düşük tepki süreleri ve uzun ömürlü olmaları bu avantajlar arasında. Ayrıca oyuncular mekanik klavyeleri kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirebiliyor. MelGeek’in, “dünyanın ilk LEGO uyumlu klavyesi” olarak tanıttığı Pixel ise hem özelleştirme imkanlarını bir adım öteye taşıyor hem de işin içine eğlence katıyor.

mekanik klavye lego

Pixel, klavyeyi özelleştirmek için hem eğlenceli hem de hesaplı bir yol sunuyor

Mekanik klavye kullanıcıları genellikle klavye tuşlarını değiştiriyor, tuş altı aydınlatmaları değiştiriyor ve hatta bol tıkırtı çıkaran bu klavyelere benzersiz sesler ekliyor. Ancak mekanik klavyeyi özelleştirmek, değiştirilecek tuş ve parça sayısı göz önüne alındığında pahalıya mal olabiliyor. Pixel klavye, bu anlamda daha hesaplı bir çözüm sunuyor. LEGO tutkunuysanız mevcut LEGO bloklarınızla klavyede değişiklikler yapabiliyorsunuz.

mekanik klavye lego

Pixel klavye, resmi ya da iş birliğine dayalı bir LEGO ürünü değil. LEGO’nun geçmeli bloklarının tasarımına ilişkin patentlerinin süresi sona erdiğinden beri, diğer şirketler uyumlu ancak resmi olmayan ürünler üretebiliyorlar. MelGeek’in Pixel’i de bu sayede kendine piyasada yer bulmaya hazırlanıyor. Klavyenin çerçevesi; minifigür karakterler, bloklarla inşa edilmiş kalemlik ve benzeri objelerle donatılabiliyor.

Klavyenin LED göstergelerinde ve tercihe bağlı olarak tüm tuşlarda şeffaf LEGO blokları kullanılabiliyor. Kullanıcı dilerse tuş takımınının tamamını kendi özel LEGO kreasyonlarıyla değiştirebilir. Tabii parmaklarına karşı herhangi bir garezi varsa…

MelGeek henüz Pixel’in ne zaman piyasaya sürüleceğini açıklamamış. Gelişmelerden haberdar olmak ve erken sipariş indiriminden (269 $ yerine 199 $) faydalanmak isteyenler, e-posta ile kayıt olabiliyor.

Görsel: MelGeek