Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Japonya’dan Uzayıp Kısalabilen Klavye Tasarımı

Google Japonya’dan Uzayıp Kısalabilen Klavye Tasarımı

Google Japonya, 1 Nisan şakası olarak başladığı sıra dışı klavye tasarımlarına tek sıra tuş düzenine sahip 165 cm uzunluğundaki kişiselleştirilebilir GBoard Stick'i ekledi.

Google Japonya, ‘GBoard Stick‘ adını verdiği 165 santimentre uzunluğundaki klavyesini tanıttı. 3D baskı tekniği kullanılarak üretilen tek sıra tuş düzenine sahip klavye aynı zamanda cetvel, taşınabilir piyano ve olta olarak kullanılabiliyor.

Her ne kadar işlevsiz gibi görünse de GBoard Stick, farklı endüstrilerdeki çalışanlar için son derece fonksiyonel olabiliyor. Klavyeyi iki yazılımcının aynı anda paylaşabileceğini düşünen Google ekibi, ucuna bir ağ bağladıkları klavye ile balık da tutulabileceğini gösteriyor. Ayrıca kullanıcılar, ulaşamayacakları kadar uzakta olduğunda ışığı kapatmak için 165 santimetrelik klavyeyi kullanabilirler.

Yeni icatlarını piyasaya sürmeyi düşünmediklerini belirten Google Japonya ekibi, kullanıcıların klavyeyi kendilerine göre özelleştirerek diledikleri uzunlukta üretebilmeleri için projenin açık kaynak dosyalarını Github’da yayınladı.

Google Japonya, ilk kez 2010 yılında 1 Nisan şakası olarak bateri şeklinde bir klavye tasarladı. Ardından bu geleneği sürdüren şirket, birbirinden ilginç klavyeler tasarlamaya başladı. Ancak görünen o ki, klavye kreasyonlarını seven Japonya ekibi yaratıcılıklarını artık 1 Nisan ile sınırlı tutmuyor. Aynı ekip geçtiğimiz yıl, Japon restoranlarında çay servisi yapmak için kullanılan kulpsuz “Yunomi” adı verilen çay fincanının etrafına sarılmış çalışan bir klavye tasarlamıştı. Su geçirmez özelliğe sahip fincan klavyenin, soğuk ve sıcak içeceklere de oldukça dayanıklı olduğu belirtiliyor.

Görseller: Google Japonya, Youtube