Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gülümseyen Evler

Gülümseyen Evler

Colgate yeni kampanyasıyla, Brezilya’nın yoksul bölgelerinde yüzleri güldürüyor.

VMLY&R Brezilya imzalı kampanya, Brazilya’da 9 farklı yoksul mahallede yürütülüyor. Cidade-Satélite I ve II, Jardim Santa Rita, Zona Periférica, Valéria, Nova Sussuarana, Complexo da Maré, Vila Vintém ve Rocinha olarak sıralanan bu mahallelerde yaşayanlar evlerin cephelerini süsleyen gülümsemelerle karşılaşıyor. Evlerin üzerine yerleştirilen bu işaretler aslında Colgate’in logosunda da kullandığı Colgate Smile emojisi.

Gülümseyen mahallelerde ücretsiz ağız sağlığı hizmeti sunulacak

Proje, psikolojide pareidoliadan ilham almış gibi görünüyor. Pareidolia bu kampanyada olduğu gibi genellikle “nesnelerde insan yüzü görme” şeklinde ortaya çıkıyor. Aslında kişinin karşılaştığı bir duyumu, bildiği bir nesne, örüntü ya da anlam olarak yanlış algıladığı tüm durumlar pareidolia olarak tanımlanıyor. Bulutları hayvanlara ya da nesnelere benzetmek, cansız nesneleri ya da soyut görüntüleri insan yüzüne benzetmek yaygın pareidolia örnekleri. Önceleri psikolojik bir rahatsızlık olarak nitelendirilen pareidolia, günümüzde sıradan bir insan eğilimi olarak kabul ediliyor. Colgate’in kampanyasındaki gülümseme sembolü, pencerelerin arasında yerleştirilmiş. Böylece iki yandaki pencereler göz, evin cephesi ise yüz gibi algılanıyor. Bu sembollerin ihtiyaç olan noktalara yerleştirilmesi için sivil toplum kuruluşu Outdoor Social ile birlikte çalışılmış.

Bu pozitif ruh halini temsil eden semboller, Colgate’in yoksul bölgelerdeki insanların ağız sağlığı konusunda destek alabilmesi için yaptığı çalışmalara işaret ediyor. Pencerelerini Colgate’e kiralayan sakinlere ve işletmelere ödeme yapılacak. Bölgedeki devlet okullarında okuyan 11 ila 17 yaş arasındaki tüm çocuklar; hijyen üzerine eğitim, diş hekimlerinden bireysel muayene ve ağız bakımı olmak üzere ücretsiz hizmetler alacak. 18 yaşına basana kadar da bu tam diş bakımı hizmetini almaya devam edecekler. Bu hizmetler için Turma do Bem isimli sivil toplum kuruluşuyla iş birliği yapılmış.

Kampanya kapsamında yaklaşık 1.000 çocuğun programdan faydalanması ve bunların en az %20’sinin yetişkinliğe kadar tedaviye devam etmesi bekleniyor.

Künye:

Reklamveren: Colgate
Ajans: VMLY&R Brezilya
CCO: Rafael Pitanguy, Fred Saldanha
Colgate Pazarlama Operasyonları Genel Müdürü: Emma Goethals
ECD: Marcos Ribeiro, Roberto Rogoski, Sleyman Khodor
Yaratıcı Yömetmen: Denon Oliveira, Frederico Teixeira
Metin Yazarı: Felipe Choi, Bruno Aníbal
Sanat Yönetmeni: Luiz Ramon Evangelista, Caio Zucchi
Sosyal Metin Yazarı: Ricardo Sartorelli
Sosyal Sanat Yönetmeni: Bruna Marques
Hizmet: Mariana Nadler, Ianara Petruci, Julia Bernardes, Karine Sobral
Planlama: Andreia Tavares, Aline Prates, Maysa de Paula, Nathalia Campero, Sofia Clozel
Medya: Luis Padilha, Felipe Dourado, Brenda Silva, Thaiz Thiodoro
PR: Paula Ganem, Gabriel Grunewald, Ana Carolina Cesario, Bruno Veloso, Gabriella Ferreira Leite e Paloma Vega

Görsel: VMLY&R Brezilya