Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
VMLY&R İstanbul’da Yeni Bir Devir

VMLY&R İstanbul’da Yeni Bir Devir

VMLY&R İstanbul, altındaki ajansların birleştiği yeni bir yapı ile artık içeride tek bir ajans olarak işleyişe geçiyor.

Young & Rubicam ve VML birleşmesinden sonra WPP bünyesine katılan C-Section ve Plasenta ajansları da aynı yapı altında birleşti. 2005 yılında kurulan C-Section ve 2011 yılında kurulan, sosyal medya izleme, yönetimi gibi konularda etkin olarak çalışan Plasenta artık VMLY&R İstanbul adıyla hizmet verecek.

Tek bir çatı ajans altında birleşim

Bu iç yapılanma ile birlikte 3 şirket artık tek ve büyük bir ajans oluyor. Bu birleşmeyle birlikte iç yapılanmada da görev değişiklikleri gerçekleşiyor. İç yapılanmada da güçlerini birleştiren VMLY&R’da Arzu Ünal ajansın Group CEO’su olurken Enis Orhun CEO görevini üstleniyor. Ekibe yeni katılan deneyimli isim Arkın Kahyaoğlu ECD (Yönetici Kreatif Direktör) görevine getiriliyor. Fatih Tüylüoğlu CSO (Stratejiden Sorumlu Üst Düzey Yönetici) ve Ayça Sebat CFO (Mali İşler Müdürü) olarak yeni görevlerine başlıyor.

VMLY&R

Ajanslardaki birleşme öncesi gerçekleşen görev değişiklikleri ve yeni oluşumlar

Bu birleşmeden önce geçtiğimiz kasım ayında VMLY&R Türkiye Yönetici Kreatif Direktörü olarak çalışan Ayşe Aydın, Publicis Groupe Türkiye’nin CCO’su olarak göreve gelmişti. Publicis Groupe, Türkiye operasyonunun yaratıcı ekiplerini sektörün deneyimli isimlerinden biri olan Ayşe Aydın’ın yöneteceğini duyurmuştu. Groupe Türkiye’nin CCO’su olarak görev alan Aydın; Leo Burnett, Publicis Emil, Saatchi&Saatchi İstanbul, Voden ve Publicis İstanbul’un yaratıcı süreç ve ekiplerinden sorumlu oldu. Bu değişimden önce Publicis Groupe Türkiye’nin tüm yaratıcı ajanslarından sorumlu Yönetici Kreatif Direktörü Can Faga, Kasım 2020 itibariyle kendi ajansını kurmak üzere görevden ayrılacağını açıklamıştı. Can Faga Arthur İstanbul’un kurucuları arasında yer alıyor.

Görsel: Instagram, Publicis Groupe, VMLY&R İstanbul