Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dövme Koleksiyonuna Dönüşen Lizbon Sokak Sanatı

Dövme Koleksiyonuna Dönüşen Lizbon Sokak Sanatı

Lizbon Kent Konseyi, dövme sanatçılarıyla iş birliği yaparak şehrin ikonik mozaik kaldırım desenlerini dövme modellerine dönüştürdü.

Sokaklardaki desen ve çizimlerden ilham alan Lizbon Kent Konseyi, dövme sanatçılarıyla iş birliği yaparak şehrin ikonik sembollerini bir dövme serisine dönüştürdü. Mozaik kaldırımları, birbirinden renkli muralları, özgün seramik sanatı Azulejo’nun sergilendiği apartman ve yapı cepheleri, muhakkak her biri irili ufaklı sanat eserlerine sahip arnavut kaldırımlarıyla Lizbon’a sokak sanatının başketi demek yanlış olmaz. Yalnızca yerel değil dünya çapındaki sokak sanatçılarının da eserlerinin bulunduğu Lizbon sokaklarının bu karakteristik özelliği, Kent Konseyi ve Leo Burnett Lisboa ortaklığında hazırlanan LX Tattoos projesiyle meraklıları için ölümsüzleştirildi.


Lizbon Kent Konseyi, proje kapsamında altı ünlü dövme sanatçısı ile iş birliği yaptı. Dövme sanatçıları Dave Santos, Douglas Cardoso, Gonçalo Santos, Igor Gama, Inês Gonçalves ve Miguel Brum şehrin sembolik eserlerini yeniden yorumlayarak LX Tattoos serisine hayat verdi. Rossio, Restauradores ve İmparatorluk Meydanı gibi kent meydanlarındaki Arnavut kaldırımlarda bulunan çeşitli sokak sanatı çalışmalarının temel alındığı dövme koleksiyonunun geliştirilmesi altı aydan fazla sürdü.

 

Aylar süren çalışmalar sonucunda ortaya çıkan LX Tattoos koleksiyonu ile şehrin ikonik mozaik kaldırımları özgün dövme modellerine dönüştürüldü. Ortaya çıkan çalışmalara LX Tattoos web sitesinden göz atabilirsiniz. LX Tattoos koleksiyonundaki dövme modellerini yaptırmak isteyenler, web sitesi üzerinden seçtikleri modeli şehirdeki dövme stüdyolarında yaptırabilecekler. Projenin bir de Instagram sayfası bulunuyor. İlerleyen dönemde Lizbon sokak sanatının dövmelerini vücutlarına yaptıranların paylaşımlarını da bu hesaptan görebilmek mümkün. Lizbon Kent Konseyi’nin sokak sanatını korumayı amaçlayan LX Tattoos çalışması, prodüksiyon şirketi Flesh 52 imzalı bir reklam filmiyle tanıtılıyor.


Görseller: LX Tattoos, Instagram