Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elektronik Devrelerden Minimalist Dövmelere

Elektronik Devrelerden Minimalist Dövmelere

Georgie Williams, elektronik devrelerden ilham alarak siyah beyaz minimalist dövme modelleri yaratıyor.

Dövme söz konusu olunca daha önce yapılmamış olanı bulmak uzun arayışlar gerektiriyor. Dövme sanatçıları da bu alanda yenilikçi işler yaratmak için var gücüyle çalışıyor. Şimdiye kadar yer verdiğimiz dövme örneklerine bakınca özellikle siyah beyaz minimalist dövmelerin ayrı bir çarpıcılığı olduğunu görebilirsiniz. Neredeyse bütün vücudu kaplayan geometrik dövmeleri ve birkaç çizgiyle yaratılan dövmeleri anmadan geçmek olmaz. Elektronik devreler ilham alan dövme sanatçısı Georgie Williams da siyah beyaz minimalist dövmeler arasında hafızamıza kazınacak işler üretiyor.

Fütüristik dövme modelleri

Geçmiş ve gelecek birbirine sıkı sıkıya bağlı şeyler ve dövme sanatı da bu bağı en iyi şekilde görselleştiren alanlardan biri. Yeni Zelandalı dövme sanatçısı Georgie Williams’ın çalışmaları da bu bağı en belirgin şekilde ortaya koyan işlerden. Williams, sanatsal evrenini genişletmek için iki buçuk yıl boyunca seyahat etmiş. Doğaya olan ilgisini mimarlık ve teknoloji ile birleştiren Georgie, bu unsurları bir araya getirdiği dövmeleriyle benzersiz bir tarz yakalamayı başarmış.

Elektronik devreden bahsedince cinsiyetçi kalıplara takılan bazı zihinler sanatçıyı erkek olarak gözünde canlandırmış olabilir. Bu nedenle Williams’ın bir kadın dövme sanatçısı olduğunu belirteyim. Georgie Williams’ın sanatı kendisinin varlık ve yaşam felsefesini yansıtıyor. Yeni yerlerde, yeni kültürlerle ve yeni insanlarla olan deneyimlerden, içinde yaşadığı dünyanın yeni perspektiflerini, fikirlerini ve deneyimlerini dışa vuruyor. Sanatçıya göre teknoloji ve sanat, çağdaş toplumu etkileyen en temel unsurlar. Her ikisi de dünyayı deneyimlemenin ve onu iletişim, ifade ve temsil biçiminde yorumlamanın bir yolu.

Freehand piece done @estudiovertebra , Obrigada Vinicius!

A post shared by Georgie Williams (@_georgiewilliams_) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.