Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
[Bigumigu’da 2015] Dövmenin Yükselişi

[Bigumigu’da 2015] Dövmenin Yükselişi

Bigumigu’da geçtiğimiz yılı özetliyoruz: Kampanyalarından popüler kültür gelişmelerine kadar yılın akılda kalan dövme işleri.

Geçen bir yılda yazdığımız 2 bine yakın haberi inceledik ve ele aldığımız konular arasında bazılarının öne çıktığını gördük. 2015’in Bigumigu’da öne çıkan konularını da tek tek derledik.

Dövmenin Yükselişi

Dövme, 2015’te de popülaritesinden hiçbir şey kaybetmediği, güzel bir yıl geçirdi: Siyah mürekkebe karşı kar beyazı kış dövmeleri veya bacakların arka kısımlarına boylu boyunca çizilen dikey mimari dövmeleri pek güzeldi. Dövme bu yıl vücudumuzu süsleme misyonunun üstüne çok daha fazlasını ekleyerek başka alanlara da el attı: reklam kampanyalarında karşımıza çıktı, giyilebilir teknolojide kendine yer buldu; sıkıcı el ilanlarına yeni bir soluk getirdi…

Yıl içinde en beğendiğimiz çalışmalar şunlar oldu:

Hint Kınasının Serin Kız Kardeşi: Beyaz Kış Dövmeleri

Mr.Kate imzalı kış konseptli geçici dövme koleksiyonunda farklı boylarda, ince detaylarla süslü kar taneleri ve bembeyaz sarkıtlar başrolde. Büyüklü küçüklü desenlerle, hareketli ya da minimalist, modern ya da geleneksel kompozisyonlar oluşturmak mümkün.


Bir Dövme Olarak Giyilebilir Teknoloji

Austinli bir yazılım tasarımı ve geliştirme şirketi olan Chaotic Moon’un bileşenlerden ve iletken boyalardan yapılan yüksek teknoloji dövmelerinin görünümü bir devre sistemini andırıyor. Dövmeler, bedene uygulanıyor ve vücudunuzdan sağlık ve diğer biyometrik verileri topluyor.



Kolunu Duvardaki Deliğe Sokmaya Cesaret Edene, Sürpriz Dövme!

Milk Gallery New York’ta düzenlenen etkinlikte, duvar dibindeki sandalyeye oturan katılımcılar, kollarını duvardaki deliğe sokup beklemeye başlıyorlar. Duvarın ardında ise Saved Tattoo’dan dövme sanatçısı Scott Campbelli oturuyor ve katılımcıların kollarına sürpriz dövmeler yaptı.


Dövme Sanatçısı Biçem Şinik’in Galaxy Note 5 S Pen ile Tasarladığı Kartal Dövmesi

Samsung Galaxy Note 5‘in geliştirilmiş yeni S Pen’inin tanıtımı için hazırlanan “Yaratıcılık Bir Kalemle Başlar” isimli kampanya filminde minimalist dövme tasarımlarıyla tanıdığımız dövme sanatçısı Biçem Şinik, Galaxy Note 5’ın yeni S Pen’i ile bir kartal dövmesi tasarlıyor ve bunu bir bedene uygulayarak ölümsüzleştiriyor.



Koca Tayland’ı Bir Dövmeye Sığdıran El İlanları: Tattoo Flyer

Leo Burnett’in Tayland Turizm Bakanlığı için hazırladığı kampanyada; bir fuarda dağıtılması planlanan el ilanları, rengarenk dövmeler olarak tasarlandı. Potansiyel turistlerin kollarına, omuzlarına uygulanan çeşit çeşit geçici dövme çizimlerini akıllı telefonlarıyla tarayanlar, Tayland hikayeleri içeren videolarla karşılaştılar.


Bacaklarda Yükselen Kuleler

Dövme sanatçısı Houston Patton, “Thieves of Tower” adını verdiği dövme serisinde, bacağın arka tarafına kule ve yüksek yapı kompozisyonları resmediyor. İki bacağa birden uygulanan çizimlerin en büyük özelliği ise, bacaklar yan yana durduğunda çizimlerin birbirini tamamlıyor olması.

Görsel; Milk Gallery