Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Dövme Olarak Giyilebilir Teknoloji

Bir Dövme Olarak Giyilebilir Teknoloji

Chaotic Moon'un geliştirdiği dövmeler, giyilebilir teknolojiyi derinize işliyor: Bu sefer ana hedef sağlık.

Austinli bir yazılım tasarımı ve geliştirme şirketi olan Chaotic Moon, bileşenlerden ve iletken boyalardan yapılan yüksek teknoloji dövmeler geliştirmiş. Bir devre sistemini andıran dövmeler, bedene uygulanıyor ve vücudunuzdan sağlık ve diğer biyometrik verileri topluyor. Derinizde gerçek zamanlı, estetiği de düşünülmüş bir check-up aletiniz oluyor.

Dövmelerde, sensörler ve bilgi transfer aletlerinin yanında, dövme mürekkepleri yerine elektriksel iletimi sağlayan iletken bir mürekkep kullanılıyor. Böylece devreler beslenebiliyor ve parçalar arasında iletişim sağlanmış oluyor.

Söylemeye gerek yok ama dövmeler kalıcı değil. Bildiğimiz geçici dövmeler gibi suyla yıkandıkça çıkıyor. Dövmeler, vücut ısısını takip ediyor, stres kaynaklı terlemeyi tespit ediyor, nabzı ve sıvı yükleme seviyesi bilgileri Bluetooth ile veya konum bazlı alçak frekans ağlar ile toplanıp istenilen uzmanla paylaşılıyor.

Bu arada dövmeleri, kalabalık bir eğlence parkına ya da konser alanına gittiğinizde çocuğunuzun koluna uygulayarak konum takibi için de kullanmak mümkün.

Teknolojik dövmeler, bankacılık endüstrisinde de kullanım alanına sahip: Cüzdan taşımak yerine kredi kartı ve benzeri cüzdanınızda taşıdığınız bilgileri sizin için taşıyarak gerektiğinde kullanıma sokacak bir başka proje de mevcut.

Görsel; Vimeo