Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Görüntülü Aramalarınızı Kontrol Etmek İçin Dev Tuş Takımı

Görüntülü Aramalarınızı Kontrol Etmek İçin Dev Tuş Takımı

Görüntülü aramalarda meydana gelebilecek tatsız kazaları büyük tuşlarıyla ortadan kaldıran ChonkerKeys, fiziksel özellikleri ve özelleştirilebilir düğmeleriyle yenilikçi ve eğlenceli bir tuş takımı.

Her ne kadar pandemiyle birlikte her kesim insan için hayatın bir parçası olsa da video görüşme ile gerçekleştirilen toplantılar iş hayatının her daim bir gerçeği. Özellikle uzaktan çalışma modelini daha pandemi başlamadan önce benimsemiş olan kurumlar veya kişiler için. COVID-19 ile birlikte görüntülü aramalar, görüşmelerin ve fiziki toplantıların bir alternatifi olmaktan çıkıp birinci sırada tercih edilir bir seçenek oldu. Ancak pandemi döneminde de sık sık karşılaştığımız gibi bu toplantılar sırasında ufak aksaklıklar olabiliyor.

Kamerayı veya mikrofonunu kapattığını zannedip toplantıdan ayrıldığını düşünenler ev haline geçebiliyor. Bazı görüntülü arama uygulamalarının kullanıcı arayüzünün kullanışlı olmaması da bu tip aksaklıkların bir nedeni aslında. Klavyedeki kısayol tuşlarının kolay olmaması, kamera ve mikron açma kapama tuşlarının ufak olması bu tip kazaların ortaya çıkmasına ön ayak oluyor. Bir sunum ya da video göstermek için ekran paylaşımı yapmak da yine aynı şekilde çetrefilli bir sürece dönüşebiliyor. Tüm bu sorunlara bir çözüm sunma vaadiyle geliştirilen ChonkerKeys, görüntülü aramalarınızı kontrol etmenin kolay ve eğlenceli bir yolunu sunuyor.

chonkerkeys

Video konferanstan ayrılmanın en kolay yolu

Uzaktan çalışan ve sık sık toplantılara giren kişilerin kurtarıcısı olabilecek mekanik tuş takımı, görüntülü görüşme yapanların ya da uzaktan derse katılanların herhangi bir kaza yaşamasını engelleyecek kadar büyük tuşlara sahip. ANWC Limited’in kurucusu Nigel Choi tarafından geliştirilen ChonkerKeys, 30 gün gibi kısa bir süre Kickstarter’da hedefledikleri fonun yüzde 450’sinden fazlasını toplamış. Nigel, 3B yazıcısı ile oluşturabileceği projeleri düşünürken Zoom’da gerçekleştirilen toplantıları hatırlayarak bu fikri üretmiş.

Önce toplantıdan hızlı ve kafa karıştırıcı olmayan bir şekilde ayrılmak için “Toplantıdan Ayrıl” yazan büyük bir düğmeyi tasarlamış. Projeyi Reddit’te paylaşmasının ardından övgü dolu geri dönüşler alınca bu projesini görüntülü toplantı uygulamalarındaki kullanıcı deneyimini basit ve sade bir hale dönüştürmek üzere geliştirmiş.

Orijinal ve Max olmak üzere iki farklı tasarımı alan mekanik tuş takımının birinde 5 tuş diğerinde ise 9 tuş bulunuyor. Tuş takımları kullanıcının tercihine göre değiştirilebiliyor. Standart modelde mikrofon ve kamera açma/kapama tuşları, beğendim emojisi, ekran paylaşımı tuşu ve kırmızı bir “toplantıdan ayrıl” tuşu bulunuyor. Gelişmiş seçenekte ise kayıt alma, ileri sarma, duraklat/oynat ve yorum tuşları da ekleniyor. Bu sayede Netflix ya da YouTube gibi yayın platformlarındaki videoları da tek tuşla kontrol etmek mümkün.

ChonkerKeys’in büyük renkli LED tuşları çeşitli alanlarda farklı kişiler için kullanım kolaylığı sunuyor

Düğmelerin büyük olması yapılacak işlemi hızlı ve kısa yoldan halletmeye imkan tanırken koca bir toplantının stresini de kırmızı ve LED ışıklı dev bir tuşa basarak atlatmaya yardımcı oluyor. Bununla birlikte ChonkerKeys ekibi bu büyük ve renkli tuş takımının belli bir oranda görme engelli bulunan kullanıcılar, teknolojiyle pek haşır neşir olmayan kişiler ve parkinson hastası insanlar için de oldukça kullanışlı olabileceği görüşünde. Ayrıca çevrim içi ders anlatan hocaların da tek eliyle hızlı bir şekilde ekran paylaşmasına ya da görüntülü aramada hızlı aksiyon olmasına yardımcı oluyor.

ChonkerKeys şu anda Zoom, Microsoft Teams, Skype ve FaceTime ile sorunsuz şekilde çalışıyor. Ekip geliştirmelere devam ettiğini Google Meet, Cisco Webex gibi daha fazla uygulamanın bu sisteme dahil olacağını söylüyor. Windows, MacOS ve hatta iPadOS cihazlarıyla uyumlu tuş takımı USB-C aracılığıyla bağlanıyor.

chonkerkeys

Ürünün zıpırlığı kadar Kickstarter’da fonlama için çekilen videonun kendisi de bir o kadar eğlenceli. Hayvan kafaların toplantısının canlandırıldığı tanıtım filminde küçük tuşlar yüzünden başına gelmedik kalmayan atın ChonkerKeys ile nasıl rahat bir hayata geçtiği anlatılıyor. Her ne kadar pufuduk görünümlü, renkli ve çekici olsa da bu kadar büyük bir mekanik tuş takımının sadece belirli işlerde kullanılabilecek olması bir eksi tabii. Dolayısıyla küçük bir masada çalışanlar için pek kullanışlı bir ürün olduğunu söylemek mümkün değil.

Kickstarter’daki finansman hedefinin başarıya ulaşmasının ardından 2022 yılının başından itibaren ürünün sahiplere gönderilmesi planlanıyor.

 

Görsel: Kickstarter, ChonkerKeys