Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kağıt İnsanlar

Kağıt İnsanlar

People Too, yeni projesi "Paper People" için kağıttan karakter tasarımları yapıyor.

Kağıt; animasyonlarda, illüstrasyonlarda, takı tasarımında, heykelde, minyatür model yapımında, maskelerde, peruklarda, mobilya tasarımında ve daha nice yaratıcı pratikte kullanılan bir malzeme. Bu kadar çok tercih edildiğinden, kullanan kişi tarafından da özgün bir yorumlamaya ihtiyaç duyuyor. Aksi halde diğer sanatçıların ve tasarımları arasında kaybolup gidebiliyor. Alexey Lyapunov’un ve Lena Erlich’in Paper People serisindeki kağıt karakterleri tam da bu noktada oldukça başarılı. Çünkü şimdiye kadar gördüğünüz kağıt figürlerden farklı bir estetiğe sahipler.

paper people

Bu stil sahibi karakterlerle bir animasyon hazırlanacak

İkili, kağıdın karakteristik yapısını koruyarak figürlerini inşa ediyor. Bence onları farklı yapan şeylerden biri bu. Özellikle saçlarda kağıdın 2 boyutlu yapısının korunduğunu ve herhangi bir gerçekçi yanılsama yaratmaya çalışmadıklarını görebilirsiniz. Kağıdın katlama yerlerini, yırtıklarını ve ekleme noktalarını gizlemeye çalışmamışlar, tam tersi bunları avantaja dönüştürmüşler.

paper people

Paper People serisinde şimdilik Nitro, Lotto, Sully, Bills, Cap, Ninka, Esc ve Andre olmak üzere 8 ana karakter yer alıyor. Bunlar herkese hayatın içinden tanıdık gelecek türden karakterler. Kişiliklerini ve yaşam tarzlarını tam anlamıyla görünümleriyle ortaya koyuyorlar. Nitro, rahat yaşamayı seven bir kaykaycı, Lotto ise programlı yaşayan (takvimden yapılmış cekete dikkat) eksantrik bir yaratıcı sektör insanı. Günlerini toplantılarda oturarak, programını optimize ederek ve yapılacaklar listesine görevler ekleyerek geçiren Sully de hemen kendini belli ediyor.

Novosibirsk – Rusya merkezli ikili, People Too adı altında beraber üretim yapıyor. Paper People serisindeki heykelleri, onları animasyona dönüştürecek bir proje için gelen sipariş üzerine hazırlamışlar. İkilinin diğer kağıt çalışmalarını Behance profilleri ve baskılarını ise Society6 mağazaları üzerinden inceleyebilirsiniz.

paper people paper people

Görsel: Behance