Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Effie Studio’da Ödüllü Kampanyalara Bakış – Eti & Güzel Sanatlar

Effie Studio’da Ödüllü Kampanyalara Bakış – Eti & Güzel Sanatlar

Effie ödülü kazanan kampanyaların tüm paydaşları ile masaya yatırıldığı Effie Studio video içerik platformunun ilk konukları ETİ’nin kıdemli kategori müdürü Aynur Keskin Karaderi ve Güzel Sanatlar'dan yaratıcı yönetmen Emrah Kural oldu.

Pazarlama ve iletişim alanında dünyanın en prestijli reklamcılık yarışmaları arasında gösterilen Effie’nin Türkiye ayağı olan Effie Türkiye Reklam Etkinliği yarışması, 2005 yılından bu yana sektördeki en değerli işleri ödüllendirmesinin yanı sıra reklamcılık sektörünün içinde olan ve bu sektöre ilgi duyan herkes için bir bilgi kaynağı. Sonuç odaklı kampanyaları ödüllendiren Effie, sadece yaratıcılığa değil aynı zamanda bütünsel olarak iletişimin işe yaramış olmasına ve raporlanabilirliğine bakıyor.

Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği tarafından organize edilden Effie Türkiye, bu birikimi pazarlama ve reklam sektörü profesyonelleri için bir eğitim platformu olarak tasarlanan Effie Studio’ya taşıyarak kampanya süreçleri hakkında kısa ve doyurucu sohbetler sunuyor. Marka, ajans, araştırmacı ve PR yetkililerinden oluşan ekiplerin bu videolarda yer almaları bulundukları kurumların başarılarının yanı sıra kişisel başarılarını da paylaşmasına imkan tanıyor.

ETİ Çikolatalı Gofret’in başarısı

Effie’de ödül alan işlerin, verinin ve araştırmanın konuşulduğu kanalın ilk programında ETİ’den kıdemli kategori müdürü Aynur Keskin Karaderi ve son dört yıldır Güzel Sanatlar’da olan, ETİ’nin bütün kampanyalarında görev alan kreatif direktör Emrah Kural moderetörlüğünü Bigumigu’nun Eş-Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu’nun üstlendiği programa konuk oldu.

Atıştırmalık denince akla gelen markalardan biri olan ETİ’nin çikolata pazarına giriş süreci, ETİ Çikolatalı Gofret’in ortaya çıkış hikayesi ve başarılı kampanyanın adımları hem marka tarafından hem de ajans tarafından ele alındı.

ETİ Çikolatalı Gofret, “Herkese ‘var’ dedirten lezzet” sloganıyla 2019 yılında piyasa çıktı. Güzel Sanatlar tarafından yaratılan kampanyadaki zorlukları ve aynı zamanda başarıyla birlikte gelen tatmin duygusunu Emrah Kural anlattı. Aynur Keskin Karaderi ise ETİ’nin çikolatası ve Hoşbeş’in çıtırlığıyla ortaya çıkan çikolatalı gofretin pazara çıkış sürecine vurgu yaptı. Pazardaki rakiplere, sürecin kritikliğine, ETİ’nin ve Hoşbeş’in ürün üzerinde konumlandırılmasına dikkat çekti.

Kampanyanın başarısı, ürün hakkında yapılan geri bildirimler ve pazarda ürüne olan talebin oldukça fazla olması hem marka tarafını hem de ajans tarafını oldukça mutlu ediyor tabii. Bu başarının Effie ödülüyle taçlanması da pastanın üzerindeki çilek oluyor.

Hem Aynur Keskin Karaderi hem de Emrah Kural, ETİ Çikolatalı Gofret’in ilk senesinde pazarlama sürecinden kampanya aşamasına, ürünün konumlandırılmasından aldığı ödüllere kadar elde ettiği tüm başarıyı ve bunun nedenlerini programın geri kalanında değerlendirdi. Effie Studio YouTube kanalına bu bağlantıdan, Aynur Keskin Karaderi ve Emrah Kural’ın konuk olduğu programın tamamına ise yukarıdan ulaşabilirsiniz.

aynur keskin karaderi

Ödüllü kampanyaların yaratıcıları, markaları, katkıda bulunanlarıyla sohbetler

Effie Studio YouTube kanalında pazarlama ve reklam sektöründe çalışmak, iletişimci, araştırmacı olmak isteyen herkes ödüllü kampanyaları yaratıcılarından, marka sahiplerinden, araştırma şirketlerinden, medya ajanslarından kısacası tüm paydaşlardan dinleme ve öğrenme fırsatı yakalıyor.

Effie Studio’nun YouTube kanalındaki içeriklerde; reklamverenlerin, reklam, medya ajanslarının, araştırma şirketlerinin, PR ajanslarının Effie ödülü kazanmış kampanyaları masaya yatırılıyor. Moderetörlüğünü Yalçın Pembecioğlu’nun üstlendiği içeriklerde kampanyanın süreçleri hakkında detaylı bilgiler ve içgörüler paylaşılıyor.

Effie Studio’nun YouTube kanalında paylaşılan videolarla sektör içi iletişimin güçlendirilmesi amaçlanırken sektörün geleceği olan üniversite öğrencilerine de fayda sağlanması hedefleniyor. Önümüzdeki dönemlerde Effie Studio’da, Effie kazanan işlere ek olarak yeni eğitici içerikler hazırlanması, canlı yayınlar ve etkinlikler gerçekleştirilmesi de planlanıyor.

Görsel: YouTube