Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Effie Studio’da Ödüllü Kampanyalara Bakış – Akbank & TBWA\Istanbul

Effie Studio’da Ödüllü Kampanyalara Bakış – Akbank & TBWA\Istanbul

Effie ödülü kazanan kampanyaların tüm paydaşları ile masaya yatırıldığı Effie Studio video içerik platformunun on dördüncü programına Özge Baran Metin ve Toygun Yılmazer konuk oldu.

Pazarlama ve iletişim alanında dünyanın en prestijli reklamcılık yarışmaları arasında gösterilen Effie’nin Türkiye ayağı olan Effie Türkiye Reklam Etkinliği yarışması, 2005 yılından bu yana sektördeki en değerli işleri ödüllendirmesinin yanı sıra reklamcılık sektörünün içinde olan ve bu sektöre ilgi duyan herkes için bir bilgi kaynağı. Sonuç odaklı kampanyaları ödüllendiren Effie, sadece yaratıcılığa değil aynı zamanda bütünsel olarak iletişimin işe yaramış olmasına ve raporlanabilirliğine bakıyor.

Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği tarafından organize edilden Effie Türkiye, bu birikimi pazarlama ve reklam sektörü profesyonelleri için bir eğitim platformu olarak tasarlanan Effie Studio’ya taşıyarak kampanya süreçleri hakkında kısa ve doyurucu sohbetler sunuyor. Marka, ajans, araştırmacı ve PR yetkililerinden oluşan ekiplerin bu videolarda yer almaları bulundukları kurumların başarılarının yanı sıra kişisel başarılarını da paylaşmasına imkan tanıyor.

Türkiye’nin ilk cebe inen kredi kartı pandemi döneminde nasıl avantaj yarattı

Effie’de ödül alan işlerin, verinin ve araştırmanın konuşulduğu kanalın on dördüncü programında, Akbank Pazarlama İletişimi Müdürü Özge Baran Metin ve TBWA\Istanbul CSO’su Toygun Yılmazer moderetörlüğünü Bigumigu’nun Eş-Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu’nun üstlendiği programa konuk oldu.

Pandemi, tüketicilerin alışkanlıklarını değiştirirken şirketlerin de bu dönüşüme ayak uydurması, yenilikçi deneyimler ve fırsatlar yaratması önem kazanıyor. Bu noktada dijital dönüşümüne pandemi öncesi başlamış markalar fark yaratan iletişimler ortaya çıkarabiliyor.

Akbank’ın dijital dönüşümüyle birlikte Akbank müşterileri kredi kartlarının dijital versiyonlarına ıslak imza gerek duymadan sadece mobil uygulama üzerinden erişebilir hale geldi. Ajans tarafından yaratılan “Türkiye’nin İlk Cebe İnen Kredi Kartı” reklam filmi de bu yeniliği duyurmak için hazırlandı.

Reklam filmi de pandemi sürecine denk geldiği için gerçeklikle örtüşen bunula bilirlikte çok da karamsar olmayan bir tanıtım gerçekleşiyor. Tek mekanda insanların olduğu karelerle müziğin birleşiminde renkli bir dünya yaratılıyor. Cebe indirilen kredi kartı konsepti görseller, danslar ve müzikle aktarılıyor.

Özge Baran Metin, fiziksel kartı beklemek yerine direkt uygulama üzerinden bu işlemi sağlamanın pandemi dönemine denk gelmesinin güzel bir tesadüf olduğunu belirtirken banka tarafında bu çalışmanın uzunca bir süredir alt yapısının hazırlandığının da altını çiziyor. Toplumun dijitalleşme sürecine de ayak uydurması bu noktada önemli bir konu. İşe yarayan, gerçekten ihtiyacı karşılayan, hayatı kolaylaştıran yenilikler olduğu sürece insanların yeni gelişmeyi benimsemesi daha rahat oluyor.

Akbank’ın kampanyayla birlikte dijital kart kullanımı konusunda akla takılan tüm soruları cevaplamaya özen gösteren çalışması, internet aramalarında Akbank’ın öne çıkması, lansman sonrası da tanımlayıcı içeriklerin devam etmesi tamamlayıcı oluyor.

kredi kartı

Ödüllü kampanyaların yaratıcıları, markaları, katkıda bulunanlarıyla sohbetler

Effie Studio YouTube kanalında pazarlama ve reklam sektöründe çalışmak, iletişimci, araştırmacı olmak isteyen herkes ödüllü kampanyaları yaratıcılarından, marka sahiplerinden, araştırma şirketlerinden, medya ajanslarından kısacası tüm paydaşlardan dinleme ve öğrenme fırsatı yakalıyor.

Effie Studio’nun YouTube kanalındaki içeriklerde; reklamverenlerin, reklam, medya ajanslarının, araştırma şirketlerinin, PR ajanslarının Effie ödülü kazanmış kampanyaları masaya yatırılıyor. Moderetörlüğünü Yalçın Pembecioğlu’nun üstlendiği içeriklerde kampanyanın süreçleri hakkında detaylı bilgiler ve içgörüler paylaşılıyor.

Effie Studio’nun YouTube kanalında paylaşılan videolarla sektör içi iletişimin güçlendirilmesi amaçlanırken sektörün geleceği olan üniversite öğrencilerine de fayda sağlanması hedefleniyor. Önümüzdeki dönemlerde Effie Studio’da, Effie kazanan işlere ek olarak yeni eğitici içerikler hazırlanması, canlı yayınlar ve etkinlikler gerçekleştirilmesi de planlanıyor.

Görsel: YouTube