Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayatımızdaki Tanımlı Cisimler

Hayatımızdaki Tanımlı Cisimler

Instagram'da başlayan bir mini belgesel serisi olan Tanımlı Cisimler projesi, insanlar ve eşyaları arasındaki bağa odaklanıyor.

Derya’nın kaleydoskopu, Nur’un baloncukları ve eminiz ki pek çok insan gibi hepimizin bağ kurduğu ve vazgeçemediği eşyaları var. İnsanlar ve eşyalar arasındaki bağa odaklanan Tanımlı Cisimler projesi, insan hikayelerine farklı bir bakış açısı getiriyor. Instagram üzerinde başlatılan proje, mini bir belgesel serisine dönüşmüş durumda.

Yapımcı Elif Tekin ve yönetmen Emre Sezgin tarafından hayata geçirilen Tanımlı Cisimler’in, başta Instagram olmak üzere sosyal medya platformlarında her hafta 2 yeni bölümü yayınlanıyor. Kurucuları ile birlikte toplamda beş kişilik bir ekibin hayat verdiği proje ile “Cisimler asıl anlamlarını uzayda değil, kişinin hayatında kapladığı alan üzerinden kazanıyor olabilir mi?” sorusunun cevabı aranıyor. Tanımlı Cisimler ekibi, projede bağ kurulan eşyalar üzerinden insanları ve hikayelerini anlatırken, birbirimizi daha iyi anlamanın yollarını aradıklarını belirtiyorlar.

Sanatı sevdiren bir çakı, onlarca kitabın yazıldığı bir masa, dünyaya yeni bir gözle bakmayı sağlayan gözlükler, tahmin edildiğinden daha fazlasını gizleyen bir Altın Kelebek ödülü, sadeleşmenin simgesi basit bir dükkan anahtarı, dünyanın farklı şehirlerinden biriktirilmiş kalemler, sahne ışıklarını çocukluktan müjdelemiş bir kaleydoskop, döndükçe doğaya yakınlaştıran bir torna ve dünyayı keşfettiren beyaz bir bastonun ilginç hikayesine Tanımlı Cisimler Instagram hesabından göz atabilirsiniz.

Görseller: Instagram