Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elinizi Sallayarak Müziğe Efekt Verin

Elinizi Sallayarak Müziğe Efekt Verin

Neova, müzisyenin doğal el hareketlerini tanıyarak bunlar aracılığıyla müzikal ifadeler ve efektler eklemesine izin veren bağlantılı bir MIDI yüzüğü.

Teknoloji sayesinde müzisyenlerin kendilerini yeni yollarla ifade edebilecekleri pek çok uygulama, cihaz veya enstrüman yaratılıyor. Çevrenizdeki renkleri müziğe aktarmanızı sağlayan Specdrums, sıradan eşyaları müzik aletine çeviren Dada Machines, şişeyle müzik yapabilmeniz için ton ayarlayan pipet gibi pek çok yenilikçi fikir müzik alanında kendini gösteriyor. Bunlardan biri de şu anda Kickstarter üzerindeki kampanyası devam eden yüzük Neova.

CES 2018‘de Innovation Awards adaylarından olan Neova, doğal el hareketlerini tanıyarak bunları müzikal ifadelere çeviren bağlantılı bir MIDI yüzüğü. Müzisyenlerin her tür müzik efektini kendi el hareketleriyle ekleyebilmelerine izin veren bu araç; yepyeni yaratıcılık alanları ve ifade biçimlerini mümkün kılıyor.

Tanımlanmış Doğal El Hareketleri

Neova; iki ana parçadan oluşuyor. Hareketleri yakalayan bir yüzük ve USB üzerinden bilgisayara veya MIDI aracılığıyla bunu destekleyen bir enstrümana bağlanabilen bir hub. Sanatçı yüzüğü parmağına takarak enstrümanını çalıyor. Neova’nın yüzüğü, içerisindeki 9 hareket sensörü sayesinde tanımlı hareketleri yakalıyor ve  klavye çalarken yapılan bu doğal el hareketleri ile müzisyenin eserine efektler ve ifadeler katmalarına izin veriyor.

Tanımlı 5 hareket; 50’nin üzerinde müzisyenle sürdürülen çalışmalar sonucunda kullanım alışkanlıklarına ve müzisyenlerin yapmak istediklerine bağlı olarak belirlenmiş. Bu 5 hareket sayesinde müzisyenler, konstrasyonlarını bozmadan son derece doğal bir şekilde müzikal ifadeler ekleyebiliyorlar. Vibrato, Bend ve Tilt ile enstrümanın sesine efekt verebilirken Wave ve Roll hareketleri havadaki müziği kontrol edebilmelerini sağlıyor.

Özel Plume Eklentisi

Neova, iki farklı şekilde kullanılabiliyor. Yüzük bir bilgisayara bağlanarak sanatçının kendi şablonlarını kontrol paneli üzerinden ayarlayabiliyor. Ya da deneyimi tamamlamak için geliştirilen eklenti Plume kullanılabiliyor. Yüzlerce hazır ses içeren Plume başka eklentilerle bir arada çalışabiliyor. Bunun yanı sıra hareketlerin sınırları ve hassaslık ayarlarını tanımlayıp kaydetmenize izin veriyor. Burada kaydettiğiniz ayarlar hub’a yüklenerek herhangi bir enstrümanla MIDI üzerinden kullanılabiliyor. Yani her tür sintizayzırda bilgisayar olmadan çalışabiliyor.

Pek çok önemli teknoloji ve müzik yayınında beğeniyle karşılanan, Kickstarter üzerindeki kampanyasında da hedef fonu şimdiden aşan Neova, müzisyenler için pratik ve doğal bir yolla yeni ifade biçimlerinin önünü açabilecek bir cihaz gibi duruyor.

neova_kickstarter_bigumigu_11

neova_kickstarter_bigumigu_ neova_kickstarter_bigumigu_ neova_kickstarter_bigumigu_ neova_kickstarter_bigumigu_ neova_kickstarter_bigumigu_

Görsel: Kickstarter