Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hareketi Sese Dönüştüren Giyilebilir Müzik Cihazı

Hareketi Sese Dönüştüren Giyilebilir Müzik Cihazı

İsviçre merkezli Mictic tarafından tasarlanan bileklik ile el ve kol hareketleri farklı müzik tonlarına ve ses efektlerine dönüşüyor.

Herhangi bir enstrüman kullanmadan müzik yapmak çılgınca geliyor olsa da yenilikçi aparatlar ve giyilebilir ürünlerle mümkün oluyor. Parmağa takılan bir yüzük aracılığıyla renkleri sese ve ritme çeviren Specdrums, el haraketlerini kullanarak sese vokal efektler verebilen Wiggle Kit bu örnekler arasında. Benzer bir ürün İsviçre merkezli girişim Mictic tarafından da sunuluyor.

mictic

Kol hareketlerinden birden fazla müzik aletine ve sese dönüşüm

Kickstarter üzerinden fonlanan giyilebilir ürün Mictic kol hareketlerini sese dönüştürüyor. Bileklikler kol hareketlerini gitara, davula veya viyolonsel gibi bir müzik aletine dönüştürerek EDM, house, hip-hop gibi farklı müzik türlerini yaratmak için patentli teknolojisini kullanıyor. Bileklikte yer alan hareket algılayıcı sensörler bluetooth sayesinde akıllı telefona bağlanıyor. Telefondaki uygulama üzerinden enstrüman veya ses efekti seçiliyor. Hassas sensörlerle algılanan hareket milisaniyeler içinde akıllı telefonda sese dönüşüyor.

Mictic’in en dikkat çekici özelliği hiçbir müzik aletine ihtiyaç duymadan tek bir cihaz üzerinden birden çok enstürmanı kullanmaya imkan sunması. Üstelik girişimciler bunu yaparken bir müzik dehası olmanıza bile gerek olmadığını ve herkesin rahatça bu deneyimi yaşayabileceğini savunuyor. Mictic CEO’su Mershad Javan, çeşitli el hareketleri ve koreografi ile tahmin edilenden fazla müzik üretmenin mümkün olacağını düşünüyor. Ürünün TikTok gibi sosyal medya platformlarında yaratıcılığı öne çıkarmak için de avantaj sunacağı görüşünde. Ürünün sunulmasıyla birlikte müziğin yanı sıra oyun içi deneyiminde ve Kung Fu gibi el hareketleri üzerinden ilerleyen spor faaliyetlerinde de bilekliklerin etkin kullanılması için yeni özellikler de eklenecek.

Ürünün geliştiricilerinden Rolf Hellat, giyilebilir ürünün başka herhangi bir MIDI denetleyicisine ihtiyacı olmadığını belirtiyor. Yine de isteyen kullanıcılar ürünü MIDI uyumlu Ableton, Logic, Pro Tools, Garageband gibi uygulamalar üzerinden kullanabiliyor.

2021’in ikinci yarısından itibaren kullanıcılara sunulacak ürün şu anda Kickstarter fonlamasının son aşamasında bulunuyor ve hedeflenen barajı aştı.

Görsel: Mictic