Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Giyilebilir Subwoofer: Deep One

Giyilebilir Subwoofer: Deep One

Boyuna takılan giyilebilir subwoofer Deep One, kullanıcılara derin ve hissettiren basları ile yüksek kalitede bir ses deneyimi sunuyor.

IFA 2020’de tanıtılan giyilebilir subwoofer Deep One oyun, müzik ve sinema deneyimini yeni bir boyuta taşıyor. Alman tasarımı ürün kullanıcının basları derin ve etkili bir şekilde hissetmesini sağlıyor. Bununla birlikte bası direkt vücutta hissettirdiği için etraftaki insanları rahatsız etmiyor. Bu özellik sayesinde komşunuzu hiç rahatsız etmeden evde bir gece kulübünde eğleniyor gibi deneyim yaşamak mümkün oluyor.

Müziğin ritmini vücudunda hissetmek

Ürün, sesleri titreşime dönüştürerek hissedebilmeyi sağlayan Sound Shirt adlı giysiyi andırıyor diyebiliriz. İşitme engellilerin müziği hissetmesini sağlayan Sound Shirt, sesleri frekanslarına ve yoğunluğuna göre titreşime dönüştürüyordu. Boyuna takılan Deep One ise benzer bir çalışma prensibine sahip. Tasarımı sayesinde omuz ve göğüs bölgesine düşük frekanslı sesler gönderiyor.

Deep One’ın Kurucusu ve CEO’su Frederik Podzuweit, oyun oynarken, müzik dinlerken veya film izlerken yaşanan deneyimi bir üst noktaya çıkarmak istediklerini söylüyor. Giyilebilir subwoofer ile gerçekçi ve oldukça hisli bir şekilde bunu deneyimlemenin olası olduğunu vurguluyor. Hatta öyle ki Sound Shirt gibi işitme güçlüğü çeken insanların bile müziği hissedebileceğini ifade ediyor.

Ürün; oyun, müzik ve ev sineması için alternatif bir sistem oluşturuyor. VR içeriklerinde oyunun veya etkileşimin tamamen içindeymiş gibi hissedilmesine imkan tanıyor. Bluetooth aracılığıyla cihazlara bağlanabiliyor. Tek bir pil süresi boyunca yaklaşık 6 saatlik kullanım sunuyor. Deep One, 2021 yılının ikinci yarısında piyasada olacak.

deep one deep one

Görsel: Deep One, techradar