Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir El Hareketiyle Vokal Efektler

Bir El Hareketiyle Vokal Efektler

Wiggle Kit, şarkı söylemeyi yepyeni bir deneyime dönüştüren ve el hareketlerinizi kullanarak sesinize vokal efektleri verebilen bir kit.

Akıllı telefonlar ve yeni teknolojiler müzisyenler için de yepyeni kapılar açıyor. Etrafınızdaki renkleri müziğe çeviren Specdrums gibi yenilikçi müzik yapma yolları var. Şimdi ise şarkı söylerken bileğinizin küçük bir hareketiyle sesinize vokal efekti eklemenize izin veren bir cihazdan bahsedeceğiz.  OWOW tarafından geliştirilen Wiggle Kit, el hareketlerini sese dönüştürerek yepyeni bir müzik deneyimi sağlıyor. Bugün itibariyle Kickstarter kampanyası sonlanacak olan Wiggle Kit; aradığı fona ulaştı bile.

Wiggle Kit; aynı firmanın eski bir projesine dayanıyor aslında. Kit;  2 sene önce yine Kickstarter’da tanıtılan, MIDIS isimli yenilikçi müzik aletleri projesindeki Wiggle cihazının büyük ilgi çekmesi üzerine yaratılmış. Önceki cihazın geliştirilmiş hali olan Wiggle 2.0’ı merkeze koyan Wiggle Kit; Wiggle cihazının  yanı sıra  150 cm USB kablosu, mikrofon kayışı, teknik özellikleri anlatan kılavuz, başlangıç rehberi ve 20’nin üzerinde efekt paketi içeren, ücretsiz Wiggle uygulaması ile geliyor.

Özel Uygulaması ile Wiggle Cihazı

Kitin en önemli kısmı kite ismini veren Wiggle cihazı tabii. Küçük boyutlu olmasına rağmen içi dolu fıçıcık diyebileceğimiz bu cihaz, son teknolojileri kullanarak ellerinizin hareketlerini vokal efektlerine dönüştürüyor. Avucunuzun içindeki bu minik alet sayesinde dilediğiniz an auto-tune, reverb, delay, vocoder gibi efektleri sesinize ekleyebiliyorsunuz. Bir birim zamanda 3 farklı efekti kontrol edebilen cihaz, sağdan sola kaydırma, aşağıdan yukarı kaldırma ya da döndürme gibi hareketlere yanıt veriyor.

Kiti aldıktan sonra yapmanız gereken basit. Wiggle cihazını, telefon veya tabletinize yaklaştırarak Bluetooth üzerinden otomatik olarak uygulamaya bağlanmasını sağlıyorsunuz. Bundan sonra 20’yi aşkın ses efektinden istediğinizi seçip dilerseniz kendi tercihlerinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Mikrofona doğru şarkı söylediğinizde seçmiş olduğunuz efekt doğrudan sesinize uygulanıyor. Wiggle cihazını oynatarak da efektlerin yoğunluğunu değiştirebiliyorsunuz.

vokal_wiggle kit_bigumigu

Wiggle Kit, harici mikrofonlarla gayet uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Ancak profesyonel bir mikrofona sahip olmayanlar için telefonunuzun veya kulaklığınızın mikrofonu da yeterli oluyor. Dolayısıyla profesyonel şarkıcılar için olduğu kadar kendi zevki için şarkı söyleyen insanlar da Wiggle Kit ile pratik yapma ve efektleri keşfetme şansı bulabiliyor.

Wiggle App uygulaması kendi kitaplığını içeriyor ve başka hiçbir şeye gerek duymadan denemeler yapmanıza izin veriyor. Ayrıca yine uygulama üzerinden öğretici rehberleri keşfedebilir, sevdiğiniz sanatçıların tercih ettiği efektleri görebilir ya da kendinize özel efekt setleri yaratabilirsiniz. Uygulama yerine kendi yazılımını kullanmak isteyenler de düşünülmüş. Wiggle cihazı, MIDI ile tamamen uyumlu ve 100’ün üzerinde MIDI yazılımıyla çalışabiliyor.

vokal_wiggle kit_bigumigu

vokal_wiggle kit_bigumigu

vokal_wiggle kit_bigumigu

vokal_wiggle kit_bigumigu

Görsel: Kickstarter