Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kafalar Kafalarımız: Parasitic Endeavours

Kafalar Kafalarımız: Parasitic Endeavours

Simon Christoph Krenn, deneysel kısası Parasitic Endeavours’la bizlere bir doz zihin açıcı veriyor ve aklımızı başımızdan uçurmayı deniyor.

Dijitalle birlikte video sanatları da şekil değiştiriyor. Her şeyin standardı farklılaşıyor. Görüntü kalitesi yükseldikçe düşünce aktarımları da farklı şekiller alıyor. Bu elbise ne renk gibi sorular da gündemimiz olabiliyor, hi stranger diyen garip kel heykeller de. Bilgisayar destekli modellenen animasyonlarsa artık yürüdü gitti. Justino gibi reklam amaçlı olmasına rağmen film kadar yapımı olan animasyonlar yapılabiliyor. Simon Christoph Krenn’in Parasitic Endeavours animasyonu gibi algıların yer değiştirmesine yönelik işler de yapılabiliyor.

Parasitic Endeavours insanı kelimenin tam anlamıyla eğip büken 3B, deneysel bir animasyon. Normalde insan bedenin sahip olmadığı esneklikleri bizlere çıplak bedenlerin üzerinden anlatıyor. Sadece başlardan oluşan insanlar ise hiç kırılgan değiller aksine topmuşçasına elastikler. Yerden sekiyorlar, esniyorlar, çekiştiriliyorlar ve bundan hiç rahatsız değiller. Siz belki izlerken bu hissi görünce rahatsız olarak izleyebilirsiniz ama gayet normal. Zaten bu tarz kısa videoları da biz izlerken rahatsız olalım diye yapıyorlar. Yani rahatsızsanız video iyidir.

Deneysel Sıkıntılar

Simon Christoph Krenn, yönettiği Parasitic Endeavours da insanın aslında ne kadar esnek olabildiğini göstermek istiyor. Aslında insan ne olursa olsun aklındakiler ya da yaşadıkları bir şekilde farklı bir biçim alıyor ve yine de devam ediyor. İnsanın yaşadığı sıkıntıları deneysel bir biçimde anlatıyor Simon Christoph Krenn.

Ayrıca çok gerçekçi modellenmiş karakterleri. Birbirlerine bağlantıları çok organik ve hiç yapay durmuyor. Kullandığı çoklama ve aynalama teknikleri de göze batmıyor.

Parasitic Endeavours güzel bir kafa açma arası. İşte bunaldıysanız, biraz aklınızı düşündüğünüz şeyden uzaklaştırmak isterseniz iyi bir seçim olabilir.