Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sokak Müzisyenleri İçin Taşınabilir Ses Sistemi ve Sahne

Sokak Müzisyenleri İçin Taşınabilir Ses Sistemi ve Sahne

Lee Long Yin’in tasarladığı bavul görünümlü taşınabilir sahne ST3, sokak müzisyenleri için pratik bir çözüm sunuyor.

Teknoloji müzik tutkunları için harika araçlar yaratıyor, biz de yeri geldikçe bu araçları büyük bir keyif alarak sizlere tanıtıyoruz. Son yıllarda ne tür araçlara yer vermiştik bir hatırlayalım. İnsan sesini enstrümana dönüştüren yapay zekalı mikrofon Vochlea, bestelerinizi eskiz olarak kaydetme imkanı tanıyordu. Cepte taşınabilen sanal bateri Freedrum, el hareketlerinizi kullanarak sesinize vokal efektleri verebileceğiniz Wiggle Kit, el hareketleriyle efekt eklemeyi sağlayan MIDI yüzüğü Neova ve renkleri ritme çeviren yüzük kiti Specdrums, müzik yapma deneyimini değiştiren harika araçlardı. Şimdi de müzik tutkunlara onların en çok ihtiyacı olan şeyi yani bir sahneyi sunan ST3 ile tanışalım.

Sokak performanları için ideal

Hong Kong’lu ürün tasarımcısı Lee Long Yin’in imzasını taşıyan ST3, bir müzisyen için sokak performansı sırasında ona eşlik edecek, hatta eli ayağı olabilecek bir araç. Bir seyahat çantasına sığan kompakt ve portatif bir sahne olarak tanımlayabiliriz onu. Lee Long Yin tasarımının ismini; storage, street ve stage (depolama, sokak ve sahne) sözcüklerinden oluşturmuş. Yenilikçi tasarım, performans sırasında sanatçının üzerine çıkacağı bir platform olmasının yanı sıra harika işlevlere sahip. Yerleşik bir amplifikatörü, hoparlörü, aydınlatması, mikrofonu ve mikrofon standı bulunuyor. Önceden planlanmamış doğaçlama performanslar, sokak performansları, ev partileri gibi küçük çaplı etkinlikler için biçilmiş kaftan. Yerde duran hoparlörlü platform iki sanatçıyı taşıyabilecek büyüklükte. Bu platformda müziğin moduna göre performansınıza görsel ambiyans ekleyebileceğiniz aydınlatma fonksiyonu yer alıyor.

Sahnenin açılmadan önceki haline baktığınızda bir bavuldan farksız. Yerdeki platform, mikrofon standının etrafına sarılı şekilde duruyor ve mikrofon standıda da bavulun sapı gibi işlev görüyor. Bu şekilde toplanmış haldeyken sahne setini tekerlekli bir bavul gibi yürütebiliyorsunuz.

Görsel: Yanko Design