Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minyatür Şehrin Devasa Taşınabilir Hoparlörleri

Minyatür Şehrin Devasa Taşınabilir Hoparlörleri

Tom Chancellor'ın taşınabilir hoparlör markası Minirigs için hazırladığı film Birleşik Krallık'taki bir şehri minyatür boyutlarda tasvir ediyor.

Küçük detayların yer aldığı minyatür dünyalar her zaman ilgi çekici oluyor. Daha önceleri kent izlenimlerini gerçekçi minyatüre dönüştüren Joshua Smith’in ve günlük malzemeleri kullanarak minyatür bir dünya yaratan Ali Alamedy’nin işlerini paylaşmıştık. Taşınabilir hoparlör markası Minirigs için hazırlanan iki dakikalık tanıtım filmi de minyatür şehirdeki detayları aktarırken markanın tanıtımını gerçekleştiriyor.

Birleşik Krallık’tan izler taşıyan şehir

Birleşik Krallık’ın küçük ölçekli bir yansıması olan yere “Small Rave Massive” ismi verilmiş. Minyatür Britanya polislerinden tren garlarına kadar her noktasında Birleşik Krallık’ın havasının hissedildiği yerleşkede şehrin gündelik akışının anlık sahneleri minyatürler vasıtası ile yansıtılıyor.

Orbital grubunun 2018 yılında yayınladığı teklisi P.H.U.K (Please Help U.K) iki dakikalık tanıtıma eşlik ediyor. Phil ve Paul Hartnoll kardeşler 90’ların tarzından ve son dönemde Birleşik Krallık’ın gündemine yerleşen Brexit’in kaosundan ilham alıyor.

Konser alanında Minirigs hoparlörleri ortaya çıkıyor

Gece olduğunda ışıklar bir bir kapanıyor ve yerleşkenin dışında Phil ve Paul Hartnoll kardeşlerin minyatürleri sahne alıyor. Mini hoparlörlerin tanıtımı da konserin olduğu sahnede gerçekleşiyor. Küçük şehirde yaşayan ve yaklaşık 5 santimetre boyunda olan minyatür insanların geldiği konserde yer alan taşınabilir hoparlörlerin büyüklüğü bu sahnede ortaya çıkıyor. Konser alanındaki insanların yanında bulunan hoparlörler minyatür insanlar için oldukça büyük gibi gözükse de avuç içine sığabilecek büyüklükte. Film performansta eğlenen insanlarla sona eriyor.

Minirigs için hazırlanan filmi Tom Chancellor yönetiyor. Tom Chancellor, 18 yıllık deneyime sahip. Sanat yönetmeni, metin yazarlığı ve yaratıcı yönetmenlik yapan Tom Chancellor Wieden+Kennedy ve DDB de dahil olmak üzere birçok ajansta çalıştı ve D&AD festivalinde Yellow Pencil kazandı. Şu an bağımsız yaratıcı yönetmen olarak çalışmalarını sürdüren Chancellor Orbital grubunun müzik videoları da dahil olmak üzere farklı kişisel projeler üzerinde çalışıyor.

Görsel: YouTube