Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Taşınabilir Çömlekçi Çarkı

Taşınabilir Çömlekçi Çarkı

Uniek, çömlek yapımına ilgi duyan herkese her yerde minyatür parçalar üretebilme imkanı sunan taşınabilir bir çömlekçi çarkı.

Günümüzde hem ekonomik nedenlerden hem de pandeminin etkisiyle bir atölye kiralamak ve de bu atölyenin içini büyük boyutlu araçlarla donatmak oldukça zor. Üstelik karantina dönemlerinde evlerimize tıkılı kalmaktan o kadar bunaldık ki, pek çoğumuz yer değiştirerek çalışmaktan daha büyük keyif almaya başladık. Bu göçebe kültürü gitgide yaygınlaşırken; seyyar iş tezgahı işlevi gören motosikletler, herkesin her yerde baskı resim yapabilmesini sağlayan şu mini pres projesi ve de minyatür çömlek çarkı MINIMA gibi çözümler de daha sık karşımıza çıkmaya başladı. Şimdi ise MINIMA’nın çok daha gelişmiş ve şık bir alternatifi olan Uniek var karşımızda.

Mekandan bağımsız bir şekilde kendi minyatür objelerinizi yaratın

Taşınabilir çömlekçi çarkı/tornası Uniek, seramik alanında ustalaşmak isteyen göçebeler için modern bir alternatif sunuyor. 2 gün önce Kickstarter kampanyası başlayan minyatür çark, hedeflediği desteği 3 saatten kısa bir sürede %100 toplamış. Şu anda hedefinin 6 katı fonlanmış durumda.

Kampanya sayfasında, Uniek’in modern yüksek torklu motorlarının gücüne vurgu yapılıyor. Güçlü oldukları kadar, tamamen pillerle çalışacak kadar da az güç tüketiyorlar. Uniek, kullanıcının 4-6 saat kesintisiz çalışmasını sağlayan dahili 7000 mAh pillerle donatılmış. Çalışma sırasında pilin bitmesini önlemek amacıyla gövde üzerine net bir pil seviyesi göstergesi yerleştirilmiş. Tabanda yer alan kaymaz lastik ped, herhangi bir yüzeyde rahatçı kullanmayı sağlıyor. Uniek’in tüm bileşenleri, kullanıcı evden uzaktayken çarkı kolay temizleyebilsin diye kir tutmaz kaplama ile kaplanmış.

Döner çarkın yanı sıra mini su haznesi, araç kutusu, geçiş anahtarı gibi hoş detaylara sahip. Pembe, beyaz ve mavi renk seçenekleriyle de oldukça şık bir görünüme sahip.

Çömlekçilik; yaratıcılığı, el-göz koordinasyonunu ve odaklanma yeteneğini geliştirmek için harika bir pratik. İnsanın kendi yaptığı bir bardağı, tabağı ya da saksıyı kullanması da ayrı bir keyif. Uniek daha çok minyatür objeler üretmeye izin verse de yapım sürecinde yaşanan keyfi herkes için erişilebilir hale getirmek istiyor. Hiç değilse dekoratif birer obje olarak kullanabiliyorsunuz ürettiklerinizi. Her şey yolunda giderse dünya genelinde teslimatlara Temmuz 2022 civarında başlanması planlanıyor.

Görsel: Kickstarter