Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Elektrikli Motosiklet Hem de Seyyar İş Tezgahı

Hem Elektrikli Motosiklet Hem de Seyyar İş Tezgahı

"CAKE :work" serisi, seyyar çalışmak isteyen sürücülere özel elektrikli motosiklet modellerinden oluşuyor.

Bisiklet ve iş sözcükleri yan yana geldiğinde genelde kargo bisikletleri aklımıza gelir. Peki daha fazlası olamaz mı? Örneğin çalışma tezgahımızı elektrikli bisikletimizin ya da motosikletimizin yanında taşımak ve oldukça hoş olabilirdi. İsveçli elektrikli bisiklet şirketi CAKE, tam da bunu yapabileceğimiz elektrikli motosikletler tasarlamış.

Hatırlayanlarınız olacaktır, CAKE güneş enerjisiyle şarj edilebilen elektrikli arazi motosikleti Kalk AP ile adını duyurmuştu. Bu aracın misyonu, Afrika’da kaçak avlanmayı önlemeye çalışan ve nesli tükenmekte olan türleri koruyan korucuların işini kolaylaştırmaktı. Şirketin CAKE :work adını verdiği yeni seri de bir o kadar ses getirecek türden. Bu motosikletler, seyyar çalışanların ve seyahatlerinde alet kullanarak üretim yapmak isteyen isteyenlerin hayatını kolaylaştırmayı vadediyor. Trafik sıkışıklığının ya da merkezden uzak bölgelerin sorun olmasını önlemek için büyük piller ve kompakt tasarım gibi özelliklerle donatılmışlar.

Yeni seri; Kalk, Makka ve Ösa isimli üç ayrı elektrikli motosikletten oluşuyor

Seride Kalk, Makka ve Ösa isimli üç ayrı motosiklet yer alıyor. Üçü de elektrikli el aletleri ve diğer ekipmanlar için kargo kutuları ve ters şarj gibi aksesuarlarla birlikte geliyor.

Özellikle Ösa temelde tekerli bir tezgah olarak özelleştirilmiş bir araç. Bu tasarım 3 ayrı versiyonla tasarlanmış. Bu farklı modeller sırasıyla 90, 45 ve 25 km/sa maksimum hıza çıkabiliyor. Her biri 160 kilometre menzile sahip. Ayrıca, 1.500 litreye kadar yük taşıyabiliyorlar. Ösa kendi pil sistemiyle ağır iş aletlerine ve küçük aletlere de güç sağlayabiliyor. Bu tasarımın Ösa Flex adlı bir moped çeşidi de bulunuyor.

CAKE :work

Benzer yeteneklere sahip olan Makka da 45 ve 25 km/s hıza çıkabilen 2 farklı versiyonla tasarlanmış. Makka, hem şehir içi ulaşıma hem de arazi sürüşüne uygun çevik bir tasarıma sahip. Tasarımında yerleşik olarak bulunan harici elektrik prizleri, kullanıcıların harici bir aygıta güç sağlamasına olanak tanıyor. Bu açıdan Ösa kadar donanımlı olmasa da seyyar çalışmaya uygun bir araç olması hedeflenmiş.

Serinin Kalk isimli diğer üyesi, çalışma tezgahı olarak kurgulanmamış. Büyük ölçüde arazi sürüşü için tasarlanan bu araç; engebeli arazide uzak noktalara ulaşmak, gözetleme, servis, devriye veya benzeri işler için uygun.

Makka, Ösa ve Kalk sırasıyla 3.800 dolardan, 8.500 dolardan ve 13.000 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Teslimat için de 2022 baharı hedefleniyor.

Görsel: CAKE