Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mikro Projektörüyle OPPO Air Glass

Mikro Projektörüyle OPPO Air Glass

OPPO’nun önümüzdeki yıl piyasaya çıkaracağı akıllı gözlüğü Air Glass; gerçek zamanlı çeviri, teleprompter, takvim, hava durumu, fitness takibi gibi özelliklerle geliyor.

OPPO, INNO Day 2021 etkinliğiyle markaya ait ürünlerdeki güncellemelerin ve stratejik planların yanı sıra piyasaya çıkması beklenen yeni ürünlerini de tanıttı. Etkinlikte tanıtılan OPPO Air Glass, tasarımsal özellikleriyle dikkat çekiyor. Bununla birlikte ürünün önümüzdeki yılın ortasından itibaren sadece Çin’de satışa sunulacak olması akıllı gözlüğün şirket için oldukça deneysel bir proje olduğunun göstergesi.

OPPO Air Glass tam olarak AR cihazı olmasının aksine bir “yardımcı gerçeklik” ürünü olarak sunuluyor. Gözlük 3B bilgi akışı yerine 2B bilgi akışı sunuyor. Bu özellikleriyle ürünü Google Glass’a, North tarafından geliştirilen Focals’a ya da Xiaomi Smart Glasses’a benzetebiliriz.

Akıllı gözlükteki mikro projektör metni merceğe yansıtıyor

LED teknolojisini kullanan şirketin kendi geliştirdiği mikro projektör yalnızca bir kahve çekirdeği boyutunda. Mikro LED teknolojisi projektörün küçük boyutuna rağmen yüksek parlaklık sunmasına imkan tanıyor. Ortalama kullanım koşullarında projektör 1400 nit civarı parlaklık sunuyor.

Air Glass’ın toplam ağırlığı sadece 30 gram. Gümüş veya siyah renkte olan çerçeve iki farklı şekilde kullanılabiliyor. Bu 30 gramlık ana parça akıllı gözlüğün bir diğer parçası olan standart gözlüğe manyetik olarak bağlanabiliyor. Qualcomm Snapdragon 4100 işlemciye sahip akıllı gözlüğün 3 saat aktif kullanım sunacağı ve 40 saat beklemede dayanacağı söyleniyor.

ColorOS 11 veya üzeri sürümlere sahip herhangi bir OPPO akıllı telefon kullanılarak çalıştırılabilen akıllı gözlük; dokunma, ses ve el hareketlerinin yanı sıra kafa hareketlerinden alınan komutları da yerine getirebiliyor. Örneğin kullanıcı hafifçe başını sallayarak bildirimleri açıyor ya da kapatabiliyor.

OPPO Air Glass gerçek zamanlı çeviri desteği sunuyor

OPPO, Air Glass ekranında canlı çeviri özelliğinin olacağını ve eş zamanlı çeviriyi gözlük ekranına yansıtarak ikili diyaloglarda dilden kaynaklanan iletişim sorunlarının önüne geçeceğini söylüyor. Çeviri özelliğinin şimdilik sadece İngilizce ve Çince arasında olacağı bilgisi aktarılıyor. Japonca ve Korece dil seçeneklerinin ilerde ekleneceği bilgisi sunuluyor. Ürün sınırlı sayıda ve yalnızca Çin’de piyasaya sürülecek. OPPO’nun bu alandaki ilk deneyimi olduğu için böyle bir tercih yapıldığı ve sınırlı sayıda üretilen akıllı gözlüklerinin her birisinin kendine özel numara ile etiketlendiği bilgisi paylaşılıyor.

OPPO Air Glass çeviri özeliğinin yanı sıra takvim, hava durumu, fitness takibi, teleprompter, navigasyon gibi temel özelliklerin kullanımı için pratik ve erişilebilir bir cihaz olacak. Akıllı gözlük OPPO’nun diğer ürünleriyle bağlantı kurabilecek.

air glass

Tasarım açısından şık ve sade görünümüyle öne çıkan OPPO Air Glass’ın özelliklerinin devrim niteliğinde olduğu söylenemez. OPPO Araştırma Enstitüsü Başkanı Levin Liu şirketin genişletilmiş gerçeklik üzerine çalışmalar yürüttüğünü söylerken piyasaya sürülecek akıllı gözlüğün de fütüristik tasarımı, herkes için erişilebilir oluşu ve kullanım kolaylığı gibi özelliklerine vurgu yapıyor.

Görsel: OPPO