Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Masanızın Altına Girecek Kadar Küçülen Katlanır Elektrikli Bisiklet

Masanızın Altına Girecek Kadar Küçülen Katlanır Elektrikli Bisiklet

ICOMA'nın katlanabilir elektrikli bisikleti, park sorunu yaşatmayan bir motosiklet gibi işlev görüyor.

Elektrikli bisiklet, son yılların en çok talep gören ulaşım araçlarından. Dolayısıyla bu alandaki tasarımlarda ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Yağmura karşı korumalı olanlar, çocuklu ailelere uygun kargo bisikletleri, 3B baskıyla üretilenler derken sık sık ilginç bir modele rastlıyoruz. Japon şirket ICOMA da ‘tatameru bike’ adını verdiği katlanabilir bir elektrikli bisiklet yaratarak şu sıralar adından söz ettiriyor.

Gövde özelleştirilebiliyor

Şehir içi ulaşım için ideal olan bu kompakt mini bisiklet, katlandığında standart bir ofis masasının altında saklanabilecek kadar küçük bir boyuta inebiliyor. Dolayısıyla park etme konusunda endişelenmenize gerek kalmıyor.

tatameru bike

Motosiklet açık konumdayken 1230 mm uzunluğa, 1000 mm yüksekliğe ve 650 mm genişliğe sahip. Tatameru bike katlandığında sadece 700 mm uzunluğunda, 680 mm yüksekliğinde ve 260 mm genişliğinde bir nesne haline geliyor.

Neredeyse bir elektrikli motosiklet niteliğinde olan araç, lityum demir fosfat pil ile çalışıyor. Azami hızı yaklaşık 40km/s ve tek şarjla yaklaşık 50 km yol kat edebiliyor. Ayrıca taşınabilir bir güç kaynağına sahiptir, böylece kendisi de cihazlar için bir güç kaynağı olarak kullanılabiliyor.

ICOMA, gövdenin özelleştirilebileceğini belirtmiş. Yan paneller kullanıcının tercih ettiği renk ve malzemelerle değiştirilebiliyor ve kendi kişiliğinizi yansıtacak illüstrasyonlar veya başka sembolik şeyler ekleyebiliyorsunuz.

Görsel: ICOMA