Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kediler İçin Egzersiz Çarkı

Kediler İçin Egzersiz Çarkı

Pet Ding tarafından tasarlanan Little Cat, kedinizin daha hareketli ve sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için oyunu ve egzersizi bir araya getiriyor.

Bir köpeğin bir insanla dışarıda yürüyüş yapması olağan bir durum. Peki ya kediler? Kediler, özellikle de kentte yaşayan ev kedileri, güvende olmaları için yaşamlarının tamamını 4 duvar arasında geçirmek zorunda kalıyor. Oysa sağlıklı olmaları için bol bol hareket etmeleri gerek. Kocaman bir hamster çarkı gibi görünen Little Cat, mobil uygulamaya entegre bir araç olarak kedilerin ihtiyacı olan egzersizi yapmalarını sağlıyor.

Little Cat’i rakiplerine kıyasla üstün kılan en önemli özellik, halkanın ortasında hareket eden bir LED ışığa sahip olması. Bu sayede kediyi, çarka çıkması için zorlamanıza gerek kalmıyor. Tıpkı sevimli dostlarımızla oyun oynarken kullandığımız lazer oyuncaklar gibi, bu LED ışık da kediyi motive ediyor.

Kediye özel antrenör: Little Cat

Pet Ding tarafından tasarlanan Little Cat, tıpkı koşu bandı gibi farklı hızlarda dönmek üzere mobil uygulama üzerinden ayarlanabiliyor. Yalnızca hız ayarı değil; LED ışığı hareket ettirme, kediyi egzersiz sırasında izleme ve kaydetme, fitness takibi ve kedinin egzersiz verilerini takip gibi olanaklar da sunulmuş. Uygulama, veriler sayesinde kediye özel bir egzersiz planı oluşturabiliyor. Dolayısıyla bazı kedilerin 10 saniye bazılarının ise 5 dakika boyunca Little Cat’i kullanması yeterli olabiliyor. Tabii en önemli özelliklerinden biri de uzaktan kedinizi takip edebilmeniz ve uzakta olsanız da ona egzersiz yaptırabilmeniz.

Dilerseniz, sesinizi kaydedip siz yokken çarkın sizin sesinizle kediye seslenmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu da egzersize başlaması için motive edici olabiliyor. Özel yastıklı dokusu, kedinin kaymasını veya patilerinin acımasını önlüyor. Kablosuz şarj özelliğine sahip olan cihazı kolaylıkla taşıyıp tek başınıza yerini değiştirebiliyorsunuz.

Bazı videolarda, çark dönmeye başladıktan sonra kedi biraz huzursuz görünüyor gibi. Yine de amacına ulaşıp can dostumuzun daha sağlıklı olmasını sağlayabilecekse denenebilir bence. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen CES 2019’da tanıtılan cihazın fiyatına ve ne zaman satışa sunulacağına dair henüz bir bilgi verilmemiş.

Görsel: YouTube, Pet Ding