Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Minyatür Bahçe Hem Aydınlatma

Hem Minyatür Bahçe Hem Aydınlatma

Richard Clarkson'ın Globe adlı projesi, LED ışık eklenerek aydınlatma olarak da işlev görebilen teraryumlardan oluşuyor.

Bulut lamba-hoparlör ile gönüllerimize taht kuran tasarımcı Richard Clarkson, bu defa Globe adlı yeni projesiyle dikkat çekiyor. Globe, fazla bakım gerektirmeyen bitki çeşitleri ve su bitkilerine ev sahipliği yapan, fanus camları cam atölyesinde el yapımı olarak üretilen bir tür teraryum projesi olarak başlamış. Richard Clarkson Stüdyo’nun tasarımcı ekibi; eğrelti otları, yosunlar, sukkulentler için bir yaşam alanı olarak tasarladığı küreleri, çok hızlı bir şekilde bunun çok daha ötesinde işlevler sağlamak üzere geliştirilmiş.

8 ile 12 inç (20,32 – 30,48 cm) çaplarında üretilen cam küreler, LED ışık kaynağıyla olsa da olmasa da kullanılabiliyor. Dolayısıyla tasarımlar, LED’ler sayesinde birer aydınlatmaya dönüşebiliyor. Giyilebilir teknolojide kullanılan mikro teller sayesinde kürelerdeki sağlam paslanmaz çelikten kablolar neredeyse görünmez durumda. Hatta karanlıkta cam küre de görünmez oluyor. Bu da bir tür havada duran minyatür bahçe izlenimi yaratarak izleyicinin dikkatini sadece bitkilerde toplamayı sağlıyor.

Globe’un 8 inçlik LED’li versiyonunun internet mağazasında 380 dolar fiyatla satışa sunulduğu, 12 inçlik versiyonun ise 460 dolar olduğu görülüyor.

Görsel: Richard Clarkson