Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Başlık Hem de Dekoratif Aydınlatma

Hem Başlık Hem de Dekoratif Aydınlatma

Rick Owens'ın ayaklı bir aydınlatma olarak da işlev gören başlık koleksiyonu, modanın dekorasyonla kesiştiği tasarımlardan oluşuyor.

ABD’li tasarımcı Rick Owens, tek başına aydınlatma olarak da işlev gören heykelsi bir başlık koleksiyonu tasarladı. Koleksiyon ilk olarak Paris Moda Haftası sırasında, Palais de Tokyo’da Rick Owens’ın “Strobe” başlıklı Sonbahar Kış 2022 erkek giyim defilesinde, moda tutkunlarıyla buluşmuş.

Koleksiyonun ilham kaynağı antik Mısır

Koleksiyonda 2 farklı tasarım yer alıyor. Her birinin tepesine farklı türde bir floresan lamba yerleştirilmiş. Başlıklar/miğferler, alüminyum ve cam elyafından yapılmış. Kullanıcının göğsünün ve sırtının üst kısımlarını kaplayacak şekilde uzanan yuvarlak bir gövdeye sahipler.

Owens defilede, tasarımların kısa bir süre önce Mısır’ı gezerken Mısır tapınaklarında ve mezarlarında gördüğü miğferlerden ilham alan bir taç şekline sahip olduğunu açıklamış. Başlığın göğsün ve omuzların üzerine düşen parçaları, aydınlatma rolündeyken ayak olarak işlev görüyor. Böylece ayaklı bir zemin lambası olarak kullanılabiliyor.

Koleksiyondaki başlıklardan biri sadece siyah renkte üretilen Amun. Diğer ise hem siyah hem de beyaz olarak üretilen Hedjet. Başlıklar, ışıkları açık şekilde de takılabiliyormuş. Defileyi aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Owens, on yılı aşkın bir süredir mobilyalar ve çeşitli objeler tasarlıyor. Bunu yaparken de referans noktaları genellikle tarihi ve mimari eserler. Tasarımcının çalışmalarını, internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Özenle seçtiğimiz diğer moda haberlerimize buradan, çağdaş aydınlatma tasarımıyla ilgili haberlerimize ise şuradan göz atabilirsiniz. başlık aydınlatma

başlık aydınlatma

Görsel: Instagram