Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dev Bir Masa Oyununa Dönüşen Botanik Bahçesi

Dev Bir Masa Oyununa Dönüşen Botanik Bahçesi

Mimari tasarım stüdyosu Carlo Ratti Associati, kentsel mobilitenin geleceğine dikkat çekmek amacıyla Milano Tasarım Haftası'nda bir botanik bahçesini masa oyununa dönüştürdü.

Mimari tasarım stüdyosu Carlo Ratti Associati, Milano Tasarım Haftası’nda yer alan INTERNI Re-evolution sergisinin bir parçası olarak enerji şirketi Eni sponsorluğunda kurulan botanik bahçesini dev bir masa oyununa dönüştürdü. Botanik bahçesinde hayata geçirilen “Walk The Talk” adlı etkileşimli oyun projesi, 3 bin 500 metrekarelik büyük bir alanı kaplayarak ziyaretçileri ve masa oyunu severleri adım adım kendi sürdürülebilir çözüm önerilerini bulacakları bir maceraya yönlendirdi.

Oyun tasarım topluluğu Blob Factory Gaming Studio iş birliğiyle bir tür ‘kendi yolunu seç’ macerası olarak tasarlanan enstalasyon, gün ışığıyla enerji toplayarak gece ve gündüz dinamik ışık ve ses efektleri üreten 400 karodan oluşuyor. Düşük yoğunluklu bir aydınlatma sistemiyle desteklenen parlayan karolar, ziyaretçilerin oyunu hava karardıktan sonra da oynayabilmesini sağladı.

Karoların her biri, üzerlerinde yer alan 32 farklı simge ve ikonlarla birlikte trafik ve toplu taşımadan paylaşımlı araç kullanımı ve elektrikli araçlara kadar kentsel mobiliteye dair çok sayıda çözüm ya da engeli temsil ettiler. 3 bin 500 metrekarelik alanda çeşitli kavşak ve yol ayrımlarıyla karşılaşan ziyaretçiler, rotalarını yaptıkları seçimlere bağlı olarak kendileri oluşturdu.

Dev masa oyunu enstalasyonu projesi, bu temsiller üzerinden seçimler yaparak ilerleyen botanik bahçesi ziyaretçilerini, sürdürülebilir ve sürdürülebilir olmayan seçimleriyle ilgili düşünmeye teşvik etmek amacıyla hayata geçirildi. Aynı zamanda Milano’nun önemli simge yapılarının karolarda yer aldığı, şehrin etrafında metaforik bir gezinti olarak tasvir edilen botanik masa oyununun grafik tasarım konsepti Stüdyo FM Milano tarafından hazırlandı.

CRA Kurucu Ortağı ve MIT Senseable City Lab Direktörü Carlo Ratti projeyi, “Dijital oyunlaştırmanın her yerde olduğu bir dönemde, şimdiye kadar yapılmış en büyük oyun tahtalarından birini fiziksel olarak hayata geçirmek istedik. Walk The Talk, kentsel mobilitenin geleceği hakkında önemli bir sohbeti hızlı bir şekilde başlatmaya yardımcı olacak erişilebilir bir deneyim.” olarak nitelendiriyor.

Görseller: Instagram