Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Botanik Bahçesini Duyusal Bir Enerji Parkına Dönüştürmek

Botanik Bahçesini Duyusal Bir Enerji Parkına Dönüştürmek

İtalyan tasarımcılar CRA ve Italo Rota, tasarladıkları enstalasyonla sıradan bir botanik bahçesini, etkileşimli bir enerji parkına dönüştürüyorlar.

7 Haziran’da başlayıp ayın 12’sine kadar devam edecek Milano Tasarım Haftası 2022, her sene olduğu gibi bu sene de birbirinden heyecan verici yaratıcı işlere ev sahipliği yapıyor. Bigumigu olarak bu önemli tasarım etkinliğinden radarımıza takılan işlerden bahsetmeye CRA – Carlo Ratti Associati ve Italo Rota imzası taşıyan ve izleyicilere bir botanik bahçesinde dolaşırken “enerji” olgusunu duyusal olarak hissettiren enstalasyon Feeling The Energy (Enerjiyi Hissetmek) ile başlamak istedik:

Burada enerjinin çoklu formlarını deneyimlemek mümkün

Milano’nun en merkezi lokasyonunda bulunan ve Istituto di Fisica Generale Applicata of the University of Milan tarafından yönetilen bir botanik bahçesi olan The Orto Botanico di Brera’da kurulan enstalasyon, İtalya’nın önemli yenilenebilir enerji şirketlerinden Plenitude’un desteği ile hayata geçirilmiş. INTERNI Design Re-Generation sergisi kapsamında , enerjinin çoklu biçimleri teması ile tasarlanan enstalasyon, özellikle pandemi sonrası dünyada değişen enerji tüketim alışkanlıklarından esinlenmiş.

Feeling The Energy eserini ziyaret edenler, özenle korunan medikal bitkilerin bulunduğu bu botanik bahçesinde dolaşırken güneş ve rüzgar enerjisinin yanında evoporatif soğutma üniteleri aracılığıyla enerjinin farklı formlarını duyusal olarak deneyimleme şansı bulabiliyorlar. Kurulumu KME tarafından üretilen, yeniden kullanılabilir özellikteki toplam 500 metre uzunluğunda antibakteriyel bakır borularla gerçekleştirilen Feeling The Energy, normal bir botanik bahçesini interaktif bir “enerji parkı”na dönüştürme misyonunun yanı sıra, tasarım diliyle de şimdiden Milano Tasarım Haftası 2022’nin dikkat çeken işleri arasında yerini alıyor.

Eserle ilgili daha detaylı görseller için İtalyan yayın organı QuotidianoNazionale’nin hazırladığı video habere de göz atabilirsiniz:

Görsel: CRA, QuotidianoNazionale YouTube Channel