Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Milano Tasarım Haftası Coronavirüs Salgını Nedeniyle Ertelendi

Milano Tasarım Haftası Coronavirüs Salgını Nedeniyle Ertelendi

Bu yıl 21-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Milano Tasarım Haftası ülkedeki Corona virüs vakaları sebebiyle Haziran ayına ertelendi.

İlk olarak Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Coronavirüs (Covid-19) 36 ülkede 80 binden fazla insana bulaşmış durumda. 3 bine yakın insanın da virüs nedeni ile hayatını kaybetti. Virüsüsün bu kadar hızlı yayılması toplu gerçekleştirilen etkinlikleri de tehlikeye sokuyor. Bunlardan birisi de Salone del Mobile (Milano Tasarım Haftası) oldu.

Organizatörler Corona virüs sebebiyle erteleme kararı verdi

Dünyanın en büyük ve en önemli mobilya fuarları arasında yer alan Milano Tasarım Haftası’na her yıl farklı ülkelerden yüz binlerce insan katılıyor. Bununla birlikte İtalya’daki hasta sayısında ciddi bir artış var. Ülkedeki vaka sayısı Avrupa’da birinci dünyada ise üçüncü sırada bulunuyor. Milano bölgesi de vakaların görüldüğü yerler arasında. Kuzey İtalya’daki Corona virüs vakalarındaki artıştan dolayı Milano Tasarım Haftası organizatörleri dün acil bir toplantı kararı almıştı. Toplantı sonucunda halk sağlığını etkileyecek bu durum göz önünde bulundurularak fuarın ertelenmesine karar verildiği açıklandı.

Bu yıl 21-26 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan Milano Tasarım Haftası’nın 16-21 Haziran’a kadar ertelendiği duyuruldu. Dünyanın dört bir yanındaki tasarım meraklılarını buluşturan fuarda yer alacak üreticilere de büyük sorumluluk düşüyor. Tüm hazırlıklarını tamamlayan katılımcılar Haziran ayına kadar beklemek durumunda kalacaklar. Ancak hem Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala hem de organizatörler virüse karşı önlemleri aldıktan sonra fuarın gerçekleşeceğinin teminatını verdi. Ayrıca Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala ertelemeden dolayı ortaya çıkacak ekonomik zararı azaltmak için İtalyan hükümetinin fuara katılacak olanlara yardımcı olacağını açıkladı.

Görsel: Salone del Mobile, William Angelucci