Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Milano Tasarım Haftası’nda Fermuarı Kapanmayan Bir Bina

Milano Tasarım Haftası’nda Fermuarı Kapanmayan Bir Bina

Son dönemde fermuarlı bina serisiyle gündeme gelen Alex Chinneck, Milano Tasarım Haftası için bu seriye ait yeni bir çalışma yaptı.

İngiliz heykeltıraş Alex Chinneck şehirlerde gerçekleştirdiği müdahaleleriyle tanınıyor. Bu müdahalelere baktığınızda ters dönmüş elektrik direkleri, düğümlenmiş yapılar ve eriyen binalar gibi örneklere rastlıyorsunuz. Sanatçı son dönemde fermuarlı bina serisiyle gündemde. Milano Tasarım Haftası’na özel olarak yine fermuarı kapanmayan bir binayla karşımızda.

Chinneck yeni çalışmasında binanın içini göstermek üzere açılmış gibi görünen dramatik bir etki yaratmak için binaya özel yeni bir eklenti yaratmış. Ayrıca bu eklentinin arkasına ışık da yerleştirmiş. Tarihi Milano mimarisine uygun şekilde tasarlanmış eklenti, fermuarla açılarak izleyiciyi binanın dış cephesinin, zeminlerinin ve duvarlarının ardında ne olduğunu şakacı bir üslupla yeniden hayal etmeye teşvik ediyor. Böylece duvarlar ve zemin, bir metafora dönüşerek hayal edilene doğru giden yolları temsil ediyor.

Alex Chinneck’in çalışmalarını internet sitesi ve instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Alex Chinneck

Alex Chinneck

Görsel: Alex Chinneck